'Dershane dönüşümünde hedefe ulaşıldı'

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci AA muhabirine yaptığı açıklamada dershanelerin özel

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci,AA muhabirine yaptığı açıklamada, dershanelerin özel okula dönüşümünü içerenMilli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un geçen yıl 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Özel okula dönüşmek isteyen dershaneler için başvuruları2 Haziran 2014'ten itibaren almaya başladıklarını dile getiren Yelkenci, bu çerçevede1 Eylül 2015'e kadar 7 başvuru dönemi belirlediklerini bildirdi.

İlk dönemde327, ikincide 240, üçüncüde 182, dördüncüde ise 885 dershane başvurusunun kabul edildiğini belirtenYelkenci, şöyle devam etti:

"4. başvuru döneminde sayının yükselmiş olması, bazı malum kesimlerin Anayasa Mahkemesinden ümidini kestiğini ve dönüşümün kabul gördüğünü gösteriyor.Şimdi 5. dönemdeyiz. Bu dönemde başvuran dershanelerin halihazırda 402'sinin başvurusu kabul edildi. Şu anda 3 bin 145 dershane bulunuyor. Bu başvuru dönemiyle, dershanelerinyüzde 60'ı dönüşüme başvurmuş oldu. Böylece dershanelerin dönüşümünde, baştasöylediğimiz yüzde 60 hedefine ulaştık. Dershanelerin yüzde 60'ının, zihinsel olarak dönüşüme hazır bulunduğunubelirtmiştik. Bu tahminimiz tuttu."

Programa 2 bin 119 kurumunbaşvurduğunu, bu müracaatların2 bin 36'sınıkabul ettiklerini anlatan Yelkenci, "En çok dönüşüme alınan il,217 başvurunun yapıldığı İstanbul oldu. İstanbul'u, 89 başvuruyla Ankara, 57 başvuruyla İzmir ve 52 başvuruyla Mersin izledi" ifadelerini kullandı.

Dönüşümü tamamlanan 75 kurumun, özel okul olarak açılışını yaptığına işaret eden Yelkenci,bunların63'ünün temel lise, 6'sının ortaokul, 3'ünün Anadolu lisesi,2'sinin anaokulu ve 1'inin de ilkokul olduğunu kaydetti.

#

21 Nis 2015 - 12:06 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.