Danışman öğretmenlere adaylık eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aday öğretmenlerin yetiştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan danışman öğretmen eğitimleri Şanlıurfa'da

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Türkiye'deki eğitim ve öğretimin artık çok daha iyi seviyelere ulaştığını belirtti. "Danışman öğretmen" uygulamasının da çok gerekli ve önemli bir çalışma olduğunu vurgulayan Türk, şunları kaydetti:"Türkiye, artık yıllar öncesinin şartlarında değil. Eğitim dahil hayatın her alanını kuşatan pek çok konuda değişim, dönüşüm, yenilik ve reform adına çok şey yapıldı. Hizmet üretme ve sunma anlayışı değişti. Bu süreç, insan kaynağı, temini, istihdamı, yetiştirilmesi ve kariyer sistemini de değiştirmeyi zorunlu hale getirmiştir. Bu bakış açısıyla aday öğretmenlerimizin tecrübeli bir öğretmenin yanında yetişmesi çok önemli. Aday Öğretmen Yetiştirme Sürecinde, eğitim kurumu yöneticisi ve danışman öğretmen tarafından adaya verilecek çalışma programı doğrultusunda gerçekleştirilecektir. Eğitim-öğretim döneminde, aday öğretmenler 14 hafta süresince haftada 4 gün sınıf ve okul içi uygulamalara, bir gün ise okul dışı faaliyetlere katılacaktır. Aday öğretmen, yetiştirme sürecinde çalışma programı çerçevesinde farklı günlerde farklı alanlardaki öğretmenlerin derslerini de izleyecektir." İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, projenin hayırlı olmasını dileyerek, "İlimize ataması yapılan 2 bin 370 öğretmenden 465 öğretmen adaylık sürecini burada geçirecek. Bu kapsamda aday öğretmenlere sınıf içi, okul içi ve okul dışı faaliyetler olmak üzere gerekli programlar bakanlığımız tarafından hazırlanmıştır. 'Atanmış öğretmen değil adanmış öğretmen' olmamız dileğiyle aday öğretmenlerin yetişmesinde göstereceğiniz hassasiyetten dolayı şimdiden hepinize teşekkür eder, geleceğimizin inşasındaki katkılarınızdan dolayı şükranlarımı sunarım'' dedi.

23 Şub 2016 - 11:56 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.