Burs ve Kredi Nakil Talepleri e-Devlet'ten İletecek

KYK'dan burs ve kredi alırken öğretim kurumu değişikliği yapan öğrenciler e-Devlet üzerinden nakil talebinde bulunabilecek.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs ve kredi alırken öğretim kurumu değişikliği yapan öğrenciler, nakil taleplerini e-Devlet üzerinden iletebilecek.

KYK'dan yapılan açıklamaya göre, kurumdan burs/kredi alırken yatay/dikey geçiş yaparak ya da yeniden sınava girerek öğretim kurumu değiştiren öğrenciler, durumlarındaki değişikliği artık e-Devlet üzerinden online olarak bildirebilecek.

Öğrencileri dilekçe yazma ve geçiş yaptıklarına dair belge gönderme yükümlülüğünden kurtaran uygulamayla KYK, ilgililerin burs/kredi nakil talebini e-Devlet'ten aldıktan sonra öğrenim bilgilerini Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden kontrol edecek.

Öğretim kurumu değiştiren öğrencilerin burs/kredi kesintisi yaşamaması için durumlarındaki değişikliği en geç bir ay içinde e-Devlet'ten bildirmesi yeterli olacak. Taleplerin sağlıklı şekilde değerlendirilebilmesi için öğrencilerin hem eski hem de yeni öğrenim bilgilerinin YÖKSİS'te görünmesi gerekiyor.

AA

#

01 Kas 2017 - 17:39 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.