Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınav kılavuzu yayımlandı

MEB tarafından düzenlenen Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzu yayımlandı. Peki Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak?

17 Nisan 2015 tarih ve 29329 sayılıResmi Gazete'de yayımlanan "Milli eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" hükümleri ile 2 Şubat 2017 tarih ve 1359444 sayılı Bakanlık Makam Onayı gereğince aday öğretmenlere yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır.

MEB

tarafından gerçekleştirilen Asli Öğretmenliğe Geçiş Sınavı kılavuzu yayımlandı. Peki sınav ne zaman yapılacak? İşte cevabı...

ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ YAZILI/SÖZLÜ SINAVI NE ZAMAN?

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavı 19 Mart 2017 Pazar Günü saat 14.00’da 81 il merkezinde yapılacaktır. Yazılı sınava giren adaylar 27 Mart 2017–27 Nisan 2017 tarihleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenecek illerde sözlü sınava gireceklerdir.

Sınava giriş şartlarını taşıyan adayların sınav ücretlerini yatırmaları hâlinde başvuruları alınmaksızın giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır.

Sınav sonuçları 05 Mayıs 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

SINAVLARA GİRİŞ ŞARTLARI

Yazılı sınava, performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olan ve sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlayan aday öğretmenler sınava girebilecektir. 657 sayılı Kanun ve diğer kanunlar uyarınca aylıksız izin almak suretiyle geçirilen süreler, en az bir yıllık fiili çalışma süresinden sayılmaz.

YAZILI SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınava girecek adaylar, sınav ücreti olarak 100 TL'yi (Yüz Türk Lirası KDV dâhil) MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı Döner Sermaye İşletmesinin “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, ATM aracılığı veya bu bankaların internet bankacılığı ile ASLİ ÖĞRETMENLİĞE GEÇİŞ SINAVI adı ile 08 Şubat 2017–22 Şubat 2017 tarihleri arasında yatıracaktır. Adaylar ücret yatırırken geçerli bir cep telefonu numarası beyan etmek zorundadır.

YAZILI SINAV GİRİŞ BELGESİ

*

Asli Öğretmenliğe Geçiş Yazılı Sınavına adaylardan başvuru alınmayacaktır.

*

MEBBİS kayıtlarına göre sınava giriş şartlarını taşıyan ve sınav ücretini yatıran adaylara sınava giriş belgesi düzenlenerek www.meb.gov.tr adresinde yayımlanacaktır. Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

*

MEBBİS bilgilerinin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda sınava girecek adaylar açısından sınava girememesi gibi sonuçlar doğurabileceğinden sorumlu birimlerin adayların bilgilerini güncellemesi ile ilgili gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Aday bilgilerinin MEBBİS’te hatasız, eksiksiz ve sınav kılavuzuna uygun olması gerekmektedir. Bu konuyla ilgili sorumluluk adayın kendisi ile görev yaptığı il millî eğitim müdürlüğüne ait olacaktır.

*

Yazılı sınava girecek adaylardan MEBBİS kayıtlarına göre engelli olanlardan sınav esnasında ÖDSGM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adaylar, MEBBİS aday öğretmen modülünde“ yazılı sınavda almak istediği hizmet” seçenekleri arasından uygun olan hizmeti 08/02/2017-22/02/2017 tarihleri arasında seçeceklerdir. Süresi içinde herhangi bir hizmet talebinde bulunmayan engelli adaylar için ÖDSGM tarafından sınav hizmeti planlaması yapılamayacaktır. Adayların konuyla ilgili itirazları dikkate alınmayacaktır. Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday ve MEBBİS özlük bilgilerini kaydeden personel, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

*

Yazılı sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, yazılı sınav giriş belgesinde yer alan sınav merkezinde (görev yaptığı ilde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

*

Adayların görev yaptığı ilde sınava girmesi esastır. Ancak mazereti nedeniyle başka bir sınav merkezinde sınava girmek isteyen aday öğretmenler dilekçelerini ve belgelerini 01/03/2017 tarihine mesai bitimine kadar ÖYGGM’ne ulaştırmaları halinde talebi değerlendirilecektir.

08 Şub 2017 - 10:21 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.