Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen göreve iade edildi

Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen göreve iade edildi

Açığa alınan öğretmenlerden 3 bin 400'ünün göreve iade edildiği öğrenildi. Göreve iade edilen öğretmenlerin 606'sının İstanbul, 149'unun İzmir, 19'unun ise Ağrı'da olduğu belirtiliyor. İade açıklamasını TürkEğitim sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptı. Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da doğruladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan ancak haklarında bir işlem yapılmayan bazı öğretmenlerin göreve iade süreci başladı. 3 bin 400'ünün göreve iade edildiği öğrenildi.

TÜRK EĞİTİM SEN BAŞKANI AÇIKLADI


Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 3 bin 400 kişinin göreve iade edilmesi hakkında Twitter adresinde açıklama yaptı. Koncuk; “Demek ki yanlış varmış. Bu sonuç yargısız infaza meraklı olanlara ders olsun. Darısı diğer masumlara” dedi.3 bin 400 kişinin göreve dönüşünün takdir edilecek bir durum olduğunu kaydeden Koncuk, “Bu mutluluğa katkı sağlayan iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütlerine teşekkürler” diye konuştu.
Koncuk şunları kaydetti:“Bugün MEB'de 3.400 kişi göreve iade edildi. Demek ki yanlış varmış. Bu sonuç yargısız infaza meraklı olanlara ders olsun. Darısı diğer masumlara.
3.400 kişinin göreve dönüşü takdir edilecek bir durumdur. Bu mutluluğa katkı sağlayan iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütlerine teşekkürler.Burada mevzu bahis insandır, dolayısıyla bu alanda kimse işi fırsatçılığa çevirmeden, tüm masumların geri dönüşünü hızlandırmaya çalışmalıdır.”

EĞİTİM BİR SEN DE DOĞRULADI


Memur Sen ve Eğitim- Bir Sen Genel Başkanı ALİ YALÇIN da Twiter adresinden şu açıklamayı yaptı: "Terörle irtibat/iltisak şüphesiyle açıkta olan kamu görevlilerinden inceleme sonucu 'masum' olduğu anlaşılanların iade süreci başladı."
Göreve iade edilen öğretmenlerin büyük bölümünün FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanlar olduğu dile getiriliyor. Göreve iade edilen öğretmenlerin 606'sının İstanbul, 149'unun İzmir, 19'unun ise Ağrı'da olduğu öğrenildi. FETÖ soruşturması kapsamında 43 bin öğretmen açığa alınmış, bunların 28 bini ihraç edilmişti.

GÖREVE İADELER OLACAK


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada,
yeni KHK hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, Yeni KHK ile birlikte göreve iade edileceklerin olacağını açıklamıştı.


kaynak: Milliyet.com

21 Eki 2016 - 15:49 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.