20 binin üzerinde öğretmen alınacak

MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) irtibatlı oldukları gerekçesiyle açığa alınan öğretmenlerin yerine

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün gece memleketi Sivas'ta 'Demokrasi nöbetine' katıldı. İl protokol üyeleri ile birlikte İnönü Bulvarı üzerinde yürüyerek halkı selamlayan Bakan Yılmaz, gazetecilerin açığa alınan öğretmenlerin yerine atama yapılıp yapılmayacağı ile ilgili yöneltilen soruya, şu yanıtı verdi:
"Biliyorsunuz bugüne kadar Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen alımımızı sözleşmeli ve mülakata bağlı olarak Şubat ayında alınacağını söylemiştim. Ancak, yeni çıkan durum karşısında kamu görevlilerinden ilişiği kesilecek öğretmenlerin yerine bu yıl öğretmen alımı yapacağız. Dolayısıyla birinci husus bu. 2016 yılında sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alacağız."
"20 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN ALINACAK"
Öğretmen alımının ilişiği kesilen öğretmenlerin sayısı kadar yapılacağını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:
"O öğretmenlerin öğretmenlik lisansları iptal olmuştur. Açığa alınan öğretmen sayısı artı bir de bu özel okullar devlete geçtikten sonraki ihtiyaç olan öğretmen sayısı kadar öğretmen alınacaktır. Bu da 20 binin üzerinde bir rakam demektir, ilerleyen süreçte bu rakam kesinleşecektir."
Bakan Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okulların ve bu okuldaki öğrencilerin durumunun sorulması üzerine ise şunları söyledi:
"Öğrenciler bizim öğrencilerimiz ve hiç birini mağdur etmeyeceğiz. Birçoğu özel okula gidiyor. Devletin malı olan o okulları da biz işleteceğiz. Ama öğretmenlerin öğretmen lisansları iptal edilmiştir. O öğretmenlerle değil, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni alacağı öğretmenlerle eğitime devam edeceğiz. Öğrencilere şunu söylüyoruz; hiç kimse mağdur olmayacak. Evlatlarımıza devlet eliyle eskisinden çok daha iyi bir eğitim vereceğiz."

24 Tem 2016 - 12:20 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.