Vizesiz Seyahat için 3. kuşak Pasaport Geliyor

AB üyesi ülkelere vizesiz giriş gerekli olan ''üçüncü kuşak pasaportlar'' için düğmeye basıldı.

Türk vatandaşlarının, AB üyesi Schengen ülkelerine vizesiz girişinde atılacak adımlardan birisi olan ‘üçüncü kuşak pasaportlar’ için düğmeye basıldı.

Hürriyet'in haberine göre; Pasaportların yaz sonuna doğru basılmaya başlanması bekleniyor. Geçerlilik süresi bulunan mevcut pasaportları, üçüncü kuşak pasaportlarla değiştirmek isteyenlerden sadece defter ücreti alınması öngörülüyor. Mevcut pasaportlara göre daha güvenli olan üçüncü kuşak pasaportları basacak makineleri görmek için bir Türk heyeti, makinelerin bulunduğu ülkeye gitti. Ankara, haziran ayı ortasında belirlenmeye çalışılacak yol haritasının işletilmesi durumunda,1.5 yıl içinde vizesiz seyahat mümkün görüyor.

31 May 2017 - 09:16 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.