Türkiye Sınırına 30 Terörist Kampı Kuruldu

ABD'li yetkililer ve PKK elebaşları örgütü 'terörist' tanımlamasından çıkarmak için 'SDG' ismini kullanıyor. Son dönemde

ABDyönetimi vePKK,Suriye'de işbirliğini derinleştirmek veTürkiye'nin tepkisini engellemek için, terör örgütü kadrolarını "SDG" adı altında kullanıyor.PKK,Suriye'deki yapılanmasını ilk olarakPYDve onun silahlı uzantısıYPGadı altında kurdu.Suriye'de 2011 sonunda iç savaşın başlamasından sonra, terör örgütü ileABDarasında işbirliği giderek güçlendi. PYD/PKK,Suriye'de silah ve lojistik desteğiyle kendisine yakın tuttuğu bazı küçük grupları 12 Ekim 2015'te, SDG adı altında bir araya getirdi. Toplam sayıları birkaç yüz kişiden ibaret olan grupların katılımı dikkatleri dahi çekmedi. Kuruluşundan itibaren SDG'nin ezici çoğunluğu PYD/PKK'lı militanlardan meydana geldi. Yeni bir yapı olduğu iddia edilen oluşumun yönetimine de PYD/PKK hakim oldu.

SDG AMBLEMLİ ÜNİFORMALAR

PYD/PKK teröristlerine ve elebaşlarına, SDG amblemi olan üniformalar dağıtıldı. Ancak, örgüt yandaşlarının sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntülerde, yer yer eski ve yeni amblemleri bir arada kullandıkları da görüldü.ABD, SDG'nin kurulmasından itibaren PYD/PKK'ya yardımlarını hızla artırdı.Amerikayönetimi, askeri yardımlarını PYD/PKK'ya değil SDG'ye yaptığını, hatta silahların yalnızca bu yapı içinde sayıları birkaç yüzü geçmeyen "SuriyeArap Koalisyonu"na yönlendirdiklerini idida ederek,Türkiye'nin tepkilerini önlemeye çalıştı. SDG'deki birçok Arap yönetici, SDG'nin karar alma mekanizmasında yer bulamadıkları için örgütten ayrıldı. Eski üstdüzeyyöneticilerden Abdülkerim Ubeyd,26 Eylül2016'da AA'ya, "PKK, SDG üzerinde hakim durumda. Kararları örgüt alıyor. SDG içindeki grupların çoğu sadece görüntüde var. SDG,PKK'nın ayrılıkçı hedeflerini gizlemek için kullandığı bir kılıftan ibaret" açıklamasında bulundu.

AMERİKALI KOMUTANIN REFAKATÇİLERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ninSuriye'nun kuzeydoğusunda hava harekatı düzenlediğiPKK'yya ait Karaçok üssüne, saldırının ardından gelen Amerikalı bir komutanınReutershaber ajansı tarafından servis edilen görüntülerinde, dikkat çekici ayrıntılar yer aldı.

Enkazı gezdiren elebaşlarından, komutanın solunda yer alan Şahin Cilo, Türk güvenlik kaynaklarının elindeki bilgiye göre, 1990'dan bu yanaPKKiçerisinde. Cilo, terör örgütünün ülke yapılanmalarının çatısı durumundakiKCK'nın "SuriyeÜst Yönetimi Daimi Karar Organı" üyesi. 1996'daŞemdinlikırsalında faaliyet yürüten Cilo, 1997-2003 arasındaAvrupa'da, 2003-2004 dönemindeIrak'ın Mahmur bölgesinde bulundu. Cilo, 2005'tePKKüst yönetiminde yürütme kurulu üyesiyken, 2009-2012'de örgütün özel timlerinin başına geçti. 2012'den itibaren dePKK'nınSuriye'deki tepe yönetiminde yer alan Cilo, terör örgütününSuriye'deki askeri ve istihbarat faaliyetlerinin sorumlusu olarak biliniyor.

Türk yetkililer, AA'ya yaptıkları açıklamada, söz konusu şahıs ve diğerPKKelebaşlarıyla ilgili bilgilerin Batı ülkeleriyle birçok kez paylaşıldığını ancak bilhassaABD'li yetkililerin teröristlerle temasa son vermediğini vurguladı. Diğer taraftan, Amerikalı komutana sağında eşlik eden silahlı teröristin, yakasında ve kolunda "YPG" amblemi bulunması dikkatleri çekti.

AMERİKAN GAZETESİNİN TESPİTİ

Washington Postgazetesi, 7 Ocak'ta, PYD/PKK'nın SDG adıyla işgal ettiği Tel Abyad bölgesinde yaptığı bir haber çalışmasını yayınlayarak SDG'nin gerçek yüzünü ifşa etmişti. Haberde, SDG'nin üçte ikisinin PYD/PKK militanlarından oluştuğu vePKKelebaşıAbdullah Öcalan'ın ideolojisinin dikte edildiğinin altını çizmişti.PKK'nınABD'nin terör listesinde olduğunu hatırlatan haberde, "SDG'yi eğiten kişiler,Abdullah Öcalan'ın ideolojisini öğrenme ve kabullenmeleri gerektiğini söylüyor" ifadesine yer verilmişti.

ABD SAVUNMA BAKANI'NIN İTİRAFI

ABDSenatosu'nun Silahlı Hizmetler Komitesi'nde geçen nisan ayında SenatörLindsey Graham'in sorularını yanıtlayan dönemin savunma bakanıAshton Carter,PKK'nın paravan uzantılarını itiraf etmek zorunda kalmıştı. Graham'in "PYD'yi veYPG'yi hiç duydunuz mu?" şeklindeki sorusuna "Evet" karşılığını veren Carter, Senatörün, "Bunlar kimdir?" sorusunu ise "Kürt gruplar'' şeklinde cevaplamıştı. Sorularına "YPG,PYD'nin silahlı kanadı mı?" diye devam eden Graham'a yanıt veren Savunma Bakanı ise "Evet, doğru" demişti.

30'DAN FAZLAPKKKAMPI

AA'ya bilgi veren Türk güvenlik kaynaklarına göre, son dönemdePKK,Suriye'nin kuzeyinde SDG kisvesi altında 30'dan fazla kamp kurdu.

Türk güvenlik güçlerinin 25 Şubat'taSuriyesınırında yakaladığıkeskin nişancı"Diren" kod adlı Mesut C'nin ifadesinde,PYDyönetiminin Karaçoğ kampında aldığı kararlaPKK'ya destek içinDiyarbakır'ın Sur ilçesinekeskin nişancıolarak gönderildiğini söylemesi kayıtlara geçmişti. Fırat'ın doğusunda güneyden kuzeye doğru 20 kilometre arayla kurulan "Tişrin,Şeyhler, Beyadiye ve Çarıklı" kamplarında saldırı ve savunma eğitimi veriliyor.PYD'nin sıcak çatışmalara girdiğiAfrin'in batısına kurulan bu kamplarda yaklaşık 40 gün eğitim veriliyor. Bu kamplar,PKK'nın bölgedeki en etkin kampları arasında gösteriliyor.Mardin'inNusaybinilçesinin karşısındaki "Rimelan" kampında ise suikast vekeskin nişancıeğitimi veriliyor. Örgütte özel seçilen teröristler burada yaklaşık 3 ay eğitim alıyor. Örgüt, özellikleTürkiye'de yapacağı eylemlere burada eğitilen mensuplarını gönderiyor.

PKK, SDG adı altında halihazırdaSuriye'nin kuzeyindeTürkiyesınırı boyunca Haseke,KobaniveFırat Nehri'nin batısındakiAfrinilçelerini işgalinde tutuyor. Terör örgütü,Münbiç'e komşu Bab'ı da alarak,Fırat Nehri'nin doğusu ve batısında ele geçirdiği bölgeleri birleştirmeyi hedefliyordu. Ancak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve ÖzgürSuriyeOrdusu'nun yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı, ara bölgeyi DEAŞ'tan temizleyerek bu plana engel olmuştu.

27 Nis 2017 - 16:56 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.