Türkiye Başkonsolosluğu'na Saldırı

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu'na kundaklama girişimde bulunuldu. Saldırı nedeniyle ufak çaplı bir yangın meydana geldi. Olayla ilgili

Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosluğu'na kundaklama girişimi

Olay Cumartesi gecesi yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi, Amsterdam'daki Müze Meydanı'nda (Museumplein) bulunan başkonsolosluk binasına yanıcı bir nesne fırlattı. Bunun üç küçük gaz bidonundan oluşan ev yapımı bir molotof kokteyl olduğu belirlendi.

Saldırı sonucu başkonsolosluk binasında ufak çaplı bir yangın meydana geldi. Alevler büyümeden söndürüldü. Olayla ilgili hiçbir yaralanma meydana gelmediği açıklandı.

Amsterdam polisi, saldırıdan kısa süre sonra şüpheli bir kişiyi gözaltına aldı. Polis, zanlıyı ateş ederek etkisiz hale getirdi. Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği konusunda açıklama yapılmadı.

kAYNAK: BBC TÜRKÇE

12 Ağu 2018 - 14:09 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.