Türk Kızına İsviçre'de Vatandaşlık Zulmü!

İsviçre'de doğup büyüyen ve bir İsviçreli ile evlenmek ve üniversite okumak isteyen Türk vatandaşı Funda Yılmaz'ın bütün şartları sağlamasına

Gazete Habertürk'ün Guardian Gazetesi’ne dayandırdığı habere göre, girdiği vatandaşlık sınavından 100 üzerinden 100 puan alan, İsviçre’de doğup büyüyen, İsviçre şivesiyle mükemmel Almanca konuşan, bir İsviçreli ile evlenmek ve üniversite okumak isteyen 25 yaşındaki Funda Yılmaz’ın vatandaşlık talebi, “Yeterince uyum sağlayamadı” gerekçesi ile reddedildi.

Vatandaşlık komisyonunun Yılmaz’a sorduğu ve yanıtını alamadığı sorular arasında “Mahalle kasabının adını biliyor musun?”, “Belediyenin çöp geri dönüşüm sistemi nasıl işliyor?”, “İsviçre’ye özgü sopalı ve toplu bir oyun olan Hournussen’in kuralları neler?” de bulunuyordu.

Yılmaz’ın vatandaşlık başvurusunun reddi, İsviçre ve Almanya basınında yer almasının ardından, bu iki ülkede üçüncü nesil göçmenlerin vatandaşlık başvurularının kolaylaştırılması yönünde taleplerin yükselmesine yol açtı.

HABERTÜRK

20 Tem 2017 - 11:41 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.