Trump: İngiltere Başbakanı Theresa May Çok Kızdı

ABD Başkanı Donald Trump Manchester saldırısı sonrasında İngiltere ile ABD arasında yaşanan istihbarat kriziyle ilgili olarak İngiltere Başbakanı Theresa

ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı seyahatini tamamlayarak ülkesine döndü. Trump, ABD'ye dönmesiyle birlikte daha önce çok aktif bir şekilde kullandığı Twitter'ı yeniden aktif bir biçimde kullanmaya başladı.

Pazar günü attığı tweetlerden birinde Manchester saldırısının ardından İngiltere ile yaşanan istihbarat krizine değinen Trump, "İngiltere Başbakanı May, Birleşik Krallık'ın ABD'ye Manchester saldırısıyla ilgili verdiği bilgilerin sızmasıyla ilgili çok kızdı. Bana tüm detayları verdi" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen terör saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından İngiltere, kritik bilgilerin medyaya sızmasını gerekçe göstererek ABD ile istihbarat paylaşımını durdurduğunu açıklamıştı. Terör saldırısının ardından İngiliz polisinin saklamayı tercih etmesine rağmen olay yeri fotoğrafları ve saldırganın kimliği gibi detaylar ABD medyasında yer bulmuştu.

ABD istihbaratından medyaya sızan bilgiler ilk değil. Daha önce de özellikle Rusya soruşturmasına ait bilgiler ABD medyasına sızmış, ABD Başkanı Donald Trump istihbarat örgütlerinin bu sızıntıların kaynağını bulmaları gerektiğini söylemişti.

29 May 2017 - 12:25 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.