Trump Geri Adım Attı!

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer: ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması konusunda henüz verilmiş bir kararları olmadığını açıkladı.

ABD

BaşkanıDonald Trump'ın seçim vaatlerinden biri de olan ve Dünyada büyük tepkilere neden olanTel Aviv'deki büyükelçiliğiKudüs'e taşıma planı şimdilik 'askıya' alındı.

Beyaz SaraySözcüsü Sean Spicer, bu akşam yaptığı açıklamada,ABDBüyükelçiliğininKudüs'e taşınması konusunda "Henüz verilmiş bir kararımız yok. İlgili tüm taraflarla görüşeceğiz" dedi.

NETANYAHU

'YA SÖZ VERDİ

Seçim sürecindeTel AvivBüyükelçiliğiniKudüs'e taşıma sözü veren Trump, Başkanlık yemininden önceİsrailBaşbakanıBenjamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Israel Hayom gazetesine "Tabii kiKudüsile ilgili sözümü çok iyi hatırlıyorum. Tabii ki unutmadım ve biliyorsunuz ki ben verdiğim sözlerden vazgeçmeyen bir şahsiyetim" açıklamasını yapmıştı.

Trump,İsrail'in güvenliğininABDiçin öncelik olmaya kendi döneminde de devam edeceğini açıklamış, başkan olduktan sonra ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdiğiİsrailBaşbakanıNetanyahu'ya da 'yeni yerleşim yerleri' konusunda destek vermişti.
Ancak Trump'ın bu planı dünyadan büyük tepki almış,Kudüs'e yapılacak tek taraflı bir hamlenin, bölgede savaş çıkaracağı uyarıları yapılmıştı.

HER BAŞKAN DÜŞÜNDÜ

ABD, hemen her başkan döneminde büyükelçiliğiniKudüs'e taşımayı gündeme getirmesine rağmen, İsraillilerin güvenliğinin tehlikeye atılabileceği endişesiyle her seferinde bu planı askıya almıştı.

24 Oca 2017 - 00:42 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.