Teröristin Babası Güvenlik Müdürü Çıktı

İngiliz polisi Abedi'nin ağabeyi İsmail'in önceki gün Manchester'da tutuklandığını açıkladı. Teröristin kardeşi Haşim ve babası

Manchester saldırganının babası ve kardeşine gözaltı İngiliz polisi, Abedi’nin ağabeyi İsmail’in önceki gün Manchester’da tutuklandığını açıkladı. Teröristin kardeşi Haşim ve babası Ramadan’ın da Libya Trablus’ta tutuklandığı ifade edildi.

Manchester'da 22 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren Libyalı saldırganın babası ve kardeşi Trablus kentinde gözaltına alındı. Libya güvenlik güçlerine göre, Haşim saldırı planlarından haberdardı. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 5 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

TERÖRİST, LİBYA’NIN KÖKLÜ AİLESİNDEN

Libya basınına göre, Salman Abedi, ülkenin en güçlü aşiretlerinden el-Abedi’ye mensup. Aşiret, Tobruk ve Guba bölgelerinde etkin. AP’ye göre, babası Ramadan Abedi, şu anda başkent Trablus’ta merkezi güvenlik biriminin müdürü. Ramadan, 90’larda Kaddafi yönetimine karşı çıkan ve El Kaide bağlantılı Libya İslami Mücadele örgütüne üyeydi. Kaddafi yönetimib 1993’te Ramadan hakkında yakalama kararı çıkardı. Aile ülkeden kaçtı, İngiltere’den siyasi sığınma aldı. Salman da orada doğdu, büyüdü. Babası ve ailenin geri kalanı, Kaddafi devrildikten sonra Libya’ya döndü. El-Abedi aşiretinin en ünlü mensuplarından biriyse Abdül Fetih Yunus. Kaddafi’nin en yakın generallerinden biri olan Yunus, isyancılara katılmıştı.The Times Gazetesi’nin saldırganın bir okul arkadaşının ifadesine dayandırdığı haberine göre, Salman Abedi, 3 hafta önce Libya’ya gitti ve saldırıdan 2 gün önce İngiltere’ye döndü.

25 May 2017 - 08:19 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.