Şok! Japon Gazeteci Çalışmaktan Öldü

Bir ay içinde 159 saat mesai yapan Japon gazeteci çok çalışmaktan öldü.

Japonya'nın resmi yayın kuruluşu NHK'de çalışan 31 yaşındaki Miwa Sado, bir ay içinde 159 saat mesai yapmasının ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

YALNIZCA 2 GÜN İZİN KULLANMIŞ!

Genç kadının bu süre içinde yalnızca iki gün izin aldığı belirtildi. Japonya, 31 Miwa Sado'nun fazla mesaiden kaynaklandığı düşünülen ölümü sebebiyle, çalışma koşulları ile yeniden yüzleşmek zorunda kaldı. Tokyo'da bulunan bir çalışma standartları ofisi, Sado'nun ölüm sebebini fazla çalışmak olarak göstermiş olsa da olay eski işvereni tarafından henüz bu hafta kamuoyuna açıklandı.

BENZER BİR OLAY DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Miwa Sado'nun durumuna benzer bir olay 2015 yılının Nisan ayında yaşanmış, 24 yaşındaki Matsuri Takahashi adlı kadının intiharı Japonya'nın çalışma koşulları mevzusunu yeniden gündeme getirmişti.

UZUN ÇALIŞMA SAATLERİ VE STRES

Çalışma standartları ofisi çalışanları, Takahashi'nin intiharını, uzun çalışma saatlerinden kaynaklanan strese bağladılar. Genç kadın, ölmeden önceki ayda 100 saatten fazla mesai yapmıştı. Takahashi, intihar etmeden önce sosyal medya aracılığı ile paylaştığı gönderisinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak çok yorgun olduğunu ve ölmek istediğini belirtmişti.

JAPONYA'DA ULUSAL TARTIŞMA KONUSU OLDU

Matsuri Takahashi vakası, Japonya'nın çalışma koşulları ile ilgili ulusal bir tartışma başlattı. Başbakan Shinzo Abe, bu denli uzun çalışma saatlerinin üretkenliği pozitif yönde etkilediğine ilişkin yeterli kanıt yokken çalışanları fazla mesai için zorlayan sistemi gözden geçirmek durumunda kaldı.

STAR

06 Eki 2017 - 11:04 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.