Sevdiğiyle Evlendiği İçin Köyünde Toplu Tecavüze Uğradı

Pakistan'da kendi tercih ettiği erkekle evlenen kadın köyün ileri gelenlerinin durumu kabul etmemesi üzerine köydeki 3 erkeğin tecavüzüne uğradı.

Pakistan'da bir kadın, kendi tercih ettiği erkekle evlendiği gerekçesiyle, köyün önde gelenlerinin talimatı üzerine toplutecavüzeuğradı. Polis, kadının iki erkek kardeşi dahil, üç şüpheliyi gözaltına aldı.

KENDİ İSTEĞİYLE EVLENDİĞİ

İÇİN

KARARI KABUL GÖRMEDİ

Olay, Pakistan'ın Hindistan sınırı yakınındaki Faisalabad kentinin Tandlianwala bölgesinde bir köyde meydana geldi. Pakistan gazetesi The Express Tribune'un haberine göre 19 yaşındaki kadın iki buçuk ay önce evlendi. Ancak kendi isteğiyle evlendiği için bu kararı kabul görmedi. Kadın daha sonra, 'geleneksel bir tören düzenlenebilmesi için' babası tarafından köyüne getirildi. Fakat bu sırada köyün ileri gelenleri tecavüz kararı almıştı; kadın köyüne döndüğünde alıkondu ve üç kişinin tecavüzüne uğradı.

İKİ ERKEK KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

İsmi güvenlik gerekçesiyle açıklanan kadın kaçmayı başararak yerel polise şikayette bulundu. Yerel polisin şikâyete başta dikkate almadığı öne sürülürken, sonuç olarak üç kişi gözaltına alındı. Gözaltındaki iki erkek kardeşin tecavüz edenler arasında olup olmadığı bilinmiyor.

GEÇEN AY EVLENEN ÇİFTİ ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi'de de geçen ay kendi istekleriyle evlenen 24 yaşındaki Abdül Hadi ile 19 yaşındaki Hasina Bibi akrabalarından izin almadıkları gerekçesiyle öldürülmüştü.

HABERLERCOM

30 Ara 2017 - 12:49 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.