Rusya'dan NATO'ya Yanıt Geldi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu NATO'nun saldırgan eylemlerine karşılık açıklama yaptı.

Geçtiğimiz saatlerde Reuters'ın Rus haber ajansı TASS'tanaktardığı habere göre, Baltık Denizi üzerinde

NATO

'ya ait bir uçak,RusyaSavunma Bakanı'nı taşıyan uçağa yaklaşmaya çalışmıştı.

Bakan Şoygu, NATO'nun saldırgan eylemleri nedeniyle Rusya'nın batı bölgelerindeki askeri birlikleri güçlendirdiklerini söyledi.

NATO uçağının ise bir Rus savaş uçağı tarafından bölgeden uzaklaştırıldığı bildirildi.

İki ülke arasındaki gerilim ABD'nin Suriye'de rejime ait bir savaş uçağını düşürmesinin ardından tırmanmıştı. Salı günü, bir Rus jetinin ABD'ye ait bir gözlem uçağına 1.5 metreye kadar yaklaştığı belirtilmiş, Pentagon yakınlaşmayı 'tehlikeli' olarak tanımlamıştı.2 Haziran'dan bu yana Baltık bölgesinde, Rusya ve ABD'ye ait uçaklar ve savaş gemileri arasında 35 olay yaşandı.

# Rusya, NATO

21 Haz 2017 - 22:46 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.