Rusya: ABD Hafta Sonunda Suriye'yi Vuracak

Puşkov İngiltere ve diğer müttefiklerin Suriye'ye yönelik askeri operasyona çekimser davransa da ABD'nin hafta sonunda Suriye'yi vuracağını

Puşkov,İngiltereve diğer müttefiklerinSuriye'ye yönelik askeri operasyona çekimser davransa da,ABD'nin hafta sonundaSuriye'yi vuracağını söyledi.

"KONSEY KARARI OLMADAN VURACAK"

Interfax'a özel açıklamada bulunan Puşkov, "ABD,BMGüvenlik Konseyi kararının gerekmediğini söyleyenFransa,Türkiye,Suudi Arabistan,Katarve bir kısım Arap Birliği ülkeleri tarafından destekleniyor…ABDBeşşar Esedrejimini kınamanın çok ötesinde.ABD, Güvenlik Konseyi kararı olmadan hatta bazı durumlarda müttefiklerinin de desteği olmadanSuriye'yi vurmaya hazır olduğunu açıkladı." hatırlatmasında bulundu.

İngiltere parlamentosundanDavid Cameron'unSuriyekarşıtı koalisyonda yer almayı reddetmesininABDaçısından önemli bir darbe olduğunu da kaydeden Puşkov, "Cameron heyecanlı bir şekildeTony Blair'in ayak seslerini takip ediyordu. BuABDveSuriyekarşıtı koalisyon açısından bir darbe oldu." dedi.

SURİYE ORDUSU S-300'LERE SAHİP OLABİLİR

İnterfax'a açıklamada bulunan askeri bir kaynak iseSuriyerejiminin çok güçlü bir hava savunma sistemi olduğunu, S-200, Buk-M1-2, Buk-M2E, Pantsir-S1E, S-125 Neva ve S-125M Pechyora gibi füzelerin yanı sıra S-300 füze savunma sistemlerine de sahip olabileceğini söyledi. Kaynağa göreSuriye'nin 1000'den fazla füze savunma sistemi ve 5 binin üzerinde farklı hava savunma silahı var. Bu durumdaABDveSuriyekarşıtı koalisyonaSuriyeuygun bir şekilde karşılık verebilir.

"SURİYE KARŞILIK VERECEK GÜÇTE"

Rusya'nın S-300 füze savunma sistemleriniSuriye'ye vermediğinin en üst seviyede teyit edildiğini, ancakÇinveBelarus'un 2010-2011'de böyle bir sevkiyat yapmış olabileceğine değinen kaynak, "S-200 Angara ve S-200V Vega füze savunma sistemleri de Amerikan uçaklarına ve cruise füzelerine karşılık verebilecekGücesahip." uyarısında bulundu.

"BEN FATURA GÖRMEDİM"

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov iseRusya'nın önce imzalanan anlaşmalar çerçevesindeSuriye'ye silah sevkiyatı yaptığını söyledi. Esed rejiminin S-300 füze savunma sistemleri için ödeme yaptığı ile ilgili iddialara cevap veren Uşakov, "Ben sevkiyatı yapılan hiçbir materyalle ilgili fatura görmedim." dedi.

#

31 Ağu 2013 - 00:00 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.