'Rabia' Ve 'Bozkurt' İşareti Yasaklanıyor

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl aşırı görüşlü gruplarla mücadele için aralarında rabia zafer ve bozkurt işaretlerinin de bulunduğu bir

cemal h.
Haber albümü için resme tıklayın

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl, aşırı görüşlü gruplarla mücadele için aralarında rabia, zafer ve bozkurt işaretlerinin de bulunduğu bir dizi el işaretini yasaklayacaklarını açıkladı. Yasağın yürürlüğe girmesi halinde bu işaretleri yapanlara ve suçu tekrar işleyenlere 4 bin ile 10 bin Euro arasında ceza kesilebilecek.

Koalisyonun aşırı sağ ortağı Özgürlük Partisi mensubu üyesi Kickl, bu adımın özgür ve liberal demokrasinin korunması adına atılacağını belirtti. Ancak eleştiriler böyle bir uygulamanın ifade özgürlüğüyle çelişebileceğine dikkat çekiyor.

Hangi El İşaretleri Yasaklanacak?

Euronews'in aktardığı habere göre, yasaklanacak işaretlerin listesinde terör örgütleriyle bağlantılı görülen el işaretlerinin yer alacağı belirtiliyor. IŞİD, El Kaide, Hamas, PKK, Ustaşa (Hırvat milliyetçiler) gibi örgütlerin hedeflendiği bildiriliyor. Hitler selamı ve diğer Nazi simgelerini kullanmanın yasak olduğu ülkenin yasaklar listesine rabia işareti, bozkurt işareti ve zafer işareti de girebilir.

MYNET

05 Eki 2018 - 09:56 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.