Putin'den flaş YPG Açıklaması: Suriye'de Kürtlerle Çalışmayı Sürdüreceğiz

Putin: Suriye'de Kürtlerle çalışmayı sürdüreceğiz. YPG ile temas halindeyiz ama Türkiye endişe etmesin... Rusya Suriyeli Kürtlere silah temin etmeyi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki Kürtlere silah sağlamadıklarını ancak iletişim kurduklarını ve kurmaya da devam edeceklerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen Yol ve Kuşak Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’nın

YPG

'ye silah yardımına ilişkin konuya değinen Putin, Moskova’nın ABD’nin aksine bunu yapmadığını kaydederek, “Moskova’nın Suriye’de Kürtlerle işbirliğini sürdürmesi hakkımız ve buna devam edeceğiz” dedi.

Ankara'nın endişeleneceği bir durum olmadığını sözlerine ekleyen Putin, Rusya’nın Kürt sorununun çözümüne yönelik çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğine inanmadığını ve bu konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşüldüğünü dile getirdi. Rus lider en önemli hususun, Suriye’deki ateşkesin güçlendirilmesi olduğunu ifade etti.

15 May 2017 - 13:33 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.