Polis Köpeklerini Evlendirdiler

Ülkenin orta kesimlerindeki Kandy kentinde polisler 9 çift köpeği Budist geleneklerine uygun şekilde düzenlenen törenle

Ülkenin orta kesimlerindeki Kandy kentinde polisler, 9 çift köpeği, Budist geleneklerine uygun şekilde düzenlenen törenle "evlendirdi".

Bu "mutlu günde", dişi köpeklere şal ve şapka giydirilirken, erkeklere kravat takıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, konuklara pilav ve pasta ikram edildi. Köpekler, törenden sonra "balayı için" dağlık Nuwara Eliya kentine gönderildi.

Bu arada, Kültür Bakanı T. B Ekanayake köpeklerin törenle evlendirilmesine tepki gösterdi.

Köpeklerin çiftleşme programına dikkati çekmek amacıyla düzenlendiği belirtilen törenle ilgili polisten açıklama isteyen T. B Ekanayake, bu olay yüzünden düğün ritüelinin değersizleştirildiğini ifade etti.

Polis ise halktan da tepki gelmesinin ardından, patlayıcı ve uyuşturucu madde bulmakta kullanılan köpeklerin "evlendirilmesinden" dolayı özür diledi.

#

28 Ağu 2013 - 00:00 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.