Pakistan'da Bombalı Saldırı: 25 Ölü, 40 Yaralı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde Başkan Yardımcısı Abdul Cafer Haydari'nin konvoyunun geçişi sırasında bomba patlatıldı. İlk belirlemelere

Yetkililer, ağır yaralıların tedavi edilmek üzere eyalet başkenti Ketta'daki hastanelere sevk edildiğini, ölenlerin birçoğunun parti yetkilisi olduğunu bildirdi. Haydari, patlamanın intihar saldırısı olup olmadığına ilişkin henüz net bir bilgi olmadığını kaydederek, "Konvoyda çok sayıda insan vardı, o yüzden bir sürü kişi yaralandı" ifadesini kullandı. Saldırıyı henüz herhangi bir grup üstlenmedi.
Abdul Cafer Haydari, koalisyon hükümetinin ortağı, İslam Uleması Cemiyeti - Fazlurrahman Grubu'nu temsil ediyor.

TÜRKİYE'DEN TERÖR SALDIRISINA KINAMA!
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Belucistan eyaletinde, Pakistan Senato Başkan Yardımcısı Mevlana Abdul Gaffar Haydari'nin aracının bulunduğu konvoya düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiğinin büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu menfur terör eylemini kınıyor, bu acı olay vesilesiyle dost ve kardeş Pakistan Hükümeti ve halkıyla dayanışmamızı bir kez daha ifade ediyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, Pakistan Senato Başkan Yardımcısına ve diğer yaralılara acil şifa diliyoruz."

12 May 2017 - 22:54 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.