Ölümü bekliyorlar, 50 ölü

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonda başkent Şam'ın banliyölerinde 18, İdlib'de 13, Halep'te 9, Humus'ta 6, Dera'da 2, Deyru'z Zor ve Hama'da birer olmak üzere 50 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yaptığı açıklamada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Halep'te rejim güçlerinin kaldığı bölgelere doçkalarla saldırdığı ve Esed güçlerine zayiat verdiği kaydedildi.

Orduya bağlı helikopterin kentte muhaliflerin denetimindeki bölgelere varil bombasıyla saldırdığını belirten LCC, rejim güçlerinin başkent Şam'ın Muleyha, Dareya, Cobar ve Haresta banliyölerini roket, havan topu ve karadan karaya füzelerle vurduğunu ifade etti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, güvenlik güçleri ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdi ve araçlarını imha etti.

#

20 Nis 2014 - 00:00 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.