Obama'dan Trump'a Gönderme!

ABD Başkanı Obama yunan halkına hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında Donald Trump'ın daha farklı olamayacağını dile getirerek 'Amerikan

Obama,

ABD

'deki başkanlık seçimleri için "Bir sonraki başkan ve ben birbirimizden daha farklı olmazdık ama kimse demokrasiden daha büyük değil. Yönetimimiz en yumuşak geçişi sağlamak için elinden geleni yapacak." ifadelerini kullandı.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da başkan olarak düzenlediği son yurt dışı gezisi kapsamında bir konuşma yapanObama, demokrasi, eşitlik ve kapsayıcıekonomimesajları verdi.

DEMOKRASİ ATEŞİ ATİNA'DA YANDI VE HİÇBİR ZAMAN SÖNMEDİ

Obama, demokrasi ateşinin Atina'da yandığını ve hiçbir zaman sönmediğini ifade ederek, günümüzde bu fikirlere karşı gelindiğini söyledi.ABD'nin demokrasileri her zaman destekleyeceğini vurgulayanObama, bununABD'ye faydalı olacağını belirtti.

İRAN

'IN NÜKLEER PROGRAMINI SONA ERDİRDİK

Demokrasinin ülkeler arasında sorunların çözümünde de en makul yol olduğuna işaret edenObama, "Bu yüzden tek bir kurşun atmadanİran'ın nükleer programını sona erdirdik, diplomasiyle yenidenKübaile olan ilişkilerimize başladık, iklim değişikliğinden gezegenimizi korumak için en büyük anlaşmalardan biri için yaklaşık 200 ülkeyle güçlerimizi birleştirdik." ifadelerini kullandı.

NATO

YORUMU: İSTER DEMOKRAT, İSTER CUMHURİYETÇİ

Obama,ABD'nin demokrasilerin en yakın dostu olduğunu ve en önemli birlik olarak nitelediğiNATO'nun her zamanki gibi güçlü ve hazır olduğunu vurgulayarak, "Amerika'nın Transatlantik Paktı'na olan bağlılığının 70 yıldır olduğu gibi, ister Demokrat ister Cumhuriyetçi yönetim altında olsun, her müttefiği savunmak için verdiğimiz teminat ve anlaşma yükümlülüğümüz ile devam edeceğine eminim." diye konuştu.
Demokrasilerin, DEAŞ gibi örgütlerden güçlü olduğunu dile getirenObama, "Demokrasilerimiz bizim, farklılıklara karşı hoşgörü gösteremeyen, insanları zorla değiştirmeye çalışan teröristlerden ve köktencilerden güçlü olduğumuzu gösteriyor." dedi.

BİRBİRİMİZDEN DAHA FARKLI OLMAZDIK

Obama, ülkesindeki başkanlık seçimlerine ilişkin ise "Bir sonraki başkan ve ben birbirimizden daha farklı olmazdık ama kimse demokrasiden daha büyük değil. Yönetimimiz en yumuşak geçişi sağlamak için elinden geleni yapacak." ifadelerini kullandı.

16 Kas 2016 - 19:25 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.