Musul Operasyonunda son durum

Musul operasyonu kapsamında kurtarılan bölgelerde DEAŞ terör örgütünün koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek üzere yakmak için yol kenarlarına

Musul Operasyonunda son durum
Video için play'e tıklayın

IŞİD

'den kurtarılan bölgelerde geriye kalanlar


Yol kenarlarına sıralı şekilde dizilen lastiklerin olası hava harekatlarında yakılarak, siyah duman çıkarıldığı ve koalisyonuçaklarının görüşünün engellenmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada operasyonda ele geçirilen bir köyde

DEAŞ

’ın bölgedeki en büyük bomba imalathanesi de tespit edildi.
Musul'un DEAŞ terör örgütünden kurtarılması için Irak ordusu ve peşmerge güçleri tarafından başlatılan operasyon devam ediyor. Operasyon kapsamında Musul'un doğusunda bulunan Bertılla ve Hamdaniye kasabalarında çatışmalar şiddetlenirken, Irak ordu birliklerine bağlı komando taburları da Bertılla bölgesine sevk edildi. Irak ordu birliklerinin Bertilla kasabasının bir bölümünü kontrol altına aldığı bildirilirken, çatışma bölgesinden de çok sayıda ambulans çıktığı dikkat çekti. Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Musul ile son sınırı olan Bertılla'da karayolu toprak dökülerek kapatılırken, aynı hoktada çok sayıda peşmerge mevzisi de oluşturuldu. Bu arada Bertılla'da DEAŞ’ın geri çekildiği bölgelerdeki işyerlerinde yoğun hasar oluştuğu gözlendi. DEAŞ’tan kurtarılan köylerde yaşayan ve daha önce göç eden çok sayıda sivilin de evlerindeki eşyaları kamyonlara yükleyerek götürdükleri dikkat çekti.

UÇAKLARIN GÖRÜŞ AÇISINI ENGELLEMEK İÇİN LASTİK YAKTILAR


Musul operasyonunu sonucunda peşmerge güçlerinin eline geçen bölgelerde DEAŞ terör örgütü mensuplarının kullandığı ilginç yöntemler de ortaya çıktı. DEAŞ mensuplarının koalisyon uçaklarının bombardımanını engellemek için Musul-Erbil karayolunun kenarına yerleştirdiği binlerce kamyon lastiği ilk kez DHA ekibi tarafından görüntülendi.

DEAŞ mensuplarının karayolunun her iki tarafına bıraktığı lastikleri yakarak siyah duman çıkardıkları ve bu şekilde koalisyon uçaklarının görüşünü kısıtlayarak, bombardımanları engelemeye çalıştıkları öğrenildi. Musul yolunun kenarına bırakılan binlerce lastik ilginç görüntüler oluştururken, teröristlerin karayolunun ortasındaki toprak alanı da ateşe vererek uçakları engellemeye çalıştıkları belirtildi. DEAŞ’tan kurtarılan çok sayıda köyün içinden geçen yollarda da binlerce kamyon lastiği bırakıldığı ve bazılarının daha önceden yakıldığı dikkat çekti. Bölgedeki peşmerge sorumlusu Ekrem Hüseyin, teröristlerin bu yöntemi uçaklara karşı çok sık kullandığını söyledi.

IŞİD'İN BOMBA İMALATHANESİ


Musul operasyonunun ilk aşamasında ele geçirilen Cakuli köyünde de DEAŞ’ın bölgedeki en büyük bomba imalathanelerinden biri ortaya çıkarıldı. DHA ekibi tarafından ve Koalisyon uçakları tarafından bombalanan bomba imalathanesinde terör örgütünün saldırılarda kullandığı çok sayıda motosiklet olduğu görüldü. İmalathanede kullanıma hazır el yapımı bir roket başlığı ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda metal parçası ve tüpler bulundu. Yetkililer teröristlerin burada imal ettikleri bombaları motosikletlere yükleyip saldırı gerçekleştirdiğini söyledi. DEAŞ’tan kurtarılan Cakuli köyünde çok sayıda ev ve işyerinin hasar gördüğü görülürken, duvarlarda terör örgütünün bayrağının çizili olduğu dikkat çekti.

22 Eki 2016 - 11:11 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.