Kudüs'ün Tapuları Türkiye'nin Elinde! Şehirde 30 Bin Dönüm Türk Arazisi Var

Dünyanın bugünlerde gerçek sahibini tartıştığı Kudüs'ün tüm dünya tarafından kabul edilen tapu kayıtları Türkiye'nin elinde. Kayıtlara

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından, Kudüs'ün statüsüyle ilgili tartışmalar da yeniden dünyanın gündemine geldi. Bu sorunun cevabı ise 400 yıl Kudüs'ü elinde bulunduran Osmanlı'nın tapu kayıt defterlerinde saklı.

Kudüs'ün mülkiyet kayıtları bağlamında tek olma özelliği taşıyan kayıtlar ise şu an Türkiye'nin elinde bulunuyor.

OSMANLI 400 YIL BOYUNCA KAYIT ALTINA ALDI

1516'da Yavuz Sultan Selim'in fethettiği tarihten, 1917'ye kadar 400 yıl boyunca Osmanlı Devleti Kudüs'ün her karışını kayıt altına aldı. Her bir mülk tek tek zabıt defterlerine işlendi.

KAYITLAR TÜRKİYE'NİN ELİNDE

Osmanlı'nın tutuğu kayıtlar bugün Türkiye'nin elinde bulunuyor. Türkiye'nin elinde bulunan tapu kayıtları ise tüm dünya tarafından başvurulacak geçerliliği olan tek belgeler.

Belgeler bugün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Arşivler Genel Müdürlüğünde saklanıyor. TÜRKİYE'NİN

30 BİN

DÖNÜM

TOPRAĞI BULUNUYOR

Tapu kayıtları arasında 2'nci Abdülhamid'e ait tapular da yer alıyor. Kayıtlara göre Sultan Abdülhamid'in Kudüs'te 2 tane mülkü bulunuyor. 2 arsanın toplam büyüklüğü ise 30 bin dönüm.

Yani tapu kayıtlarına göre Kudüs'te halen 30 bin dönüm Türk toprağı var.

HABERLERCOM

09 Ara 2017 - 08:52 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.