Katar’a Çifte Darbe Girişimi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başını çektiği ambargocu ülkeler 5 ayda kendilerine boyun eğmeyen Katar'a yönelik dış kaynaklı yeni operasyonlar

Buna göre, Katar’ın yumuşak gücünün en önemli sütunu medya ve spor hedef alınırken, Katar’da yönetimde bulunan Sani ailesinin yurt dışında yaşayan üyeleri de ikna edilerek sözde “sürgünde hükümet” oluşturmaları isteniyor. Katar’ın spor ve medya alanında görünen yüzü olan beIN Medya grubu ve Paris Saint Germain kulübü CEO’su Nasır Halifi hakkında, İsviçre Adalet Bakanlığı tarafından Dünya Kupası Yayın Hakları’nın alınmasına ilişkin rüşvet soruşturması başlatıldı. Bilindiği üzere hafta başında BAE’den üst düzey emniyet yetkilisi Dahi Kalfan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Eğer Dünya Kupası Katar’dan çıkarsa, Katar’la kriz sona erer” ifadelerini kullanmıştı. Halifi’ye ilişkin soruşturmanın BAE’nin açıklamasından hemen sonra gelmesi dikkat çekti. BeIN grubu açılan soruşturmayla ilgili bir açıklama yayınlayarak, tüm suçlamaları reddetti ve işbirliğine açık olduğunu belirtti.

SÖZDE ‘SÜRGÜN HÜKÜMETİ’

Middle East Eye internet sitesi ise Katar’ı yöneten Sani ailesinin yurt dışında yaşayan üyelerinin BAE girişimiyle sözde bir “sürgün hükümeti” oluşturmaya hazırlandığını iddia etti. Sözde “sürgün hükümeti” oluşumunu Sultan bin Şuhaym el-Sani ve Seyh Ahmed bin Ali el-Sani gibi isimler tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacağı iddia edildi. İki ismin de Suudi Arabistanla yakın ilişkisi bulunuyor.

KAYNAK: VATAN

14 Eki 2017 - 08:27 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.