İzinsiz Bebek Sünneti Sonrası 3 Kişi Gözaltında

Nottingham kentinde 3 aylık bir bebek annesinden izinsiz sünnet edilince 3 kişi gözaltına alındı. Anne oğlunun haklarını korumak için 4 yıldır mücadele

Anne, sünnetten bu yana oğlunun sürekli enfeksiyon geçirdiğini, penisinin şiştiğini ve acıdığını söyledi.

"ŞİŞİYOR, KIZARIYOR VE BEBEĞİMİN CANI YANIYOR"

"Sanki yarım sünnet edilmiş gibi. Derinin yarısı hala orada tümüyle alınmamış. Şişiyor, kızarıyor ve bebeğimin canı yanıyor" diye konuştu.

Anne konuyu açtığı kişilerin de ona anlayışla yaklaşmadığını aktardı:

"İki polis memuruyla konuştuğumda 'Benim kocam da sünnetli, bence daha iyi' ya da 'Bebekler göründüklerinden daha dayanıklı, onu daha sert yapar' gibi saçma yorumlarda bulundular. Bu yürek parçalıyıcı. Milletvekillerine bile yazdım ama her seferinde duvara konuşuyormuşum gibi hissettim."

Bebeğin annesi erkek ya da kız sünnetine karşı çıkan küresel bir harekete destek veriyor.

'ADLİ VAKA DEĞİL' KARARI

Anne ilk önce sosyal hizmetlere, 24 Kasım 2014'te ise Nottinghamshire polisine haber verdi.

Soruşturma açılmasının ardından olayın bir adli vaka olmadığına karar verildi, olay Genel Tıp Konseyi'ne taşındı.

Anne daha sonra Men Do Complain (Erkekler Şikayet Ediyor) isimli sünnet karşıtı aktivist gruba ve insan hakları avukatı Saimo Chalal'a başvurdu.

Chalal Nottinghamshire polisine bu konuda mektup yazdı.

İnsan hakları avukatı Saimo Chalal'ın polise mektup yazmasının ardından soruşturma açıldı.

Avukat Chalal'ın mektubundan sonra polis 21 Haziran'da doktor olduğunu sanılan 61 yaşındaki bir adamı, 44 yaşındaki başka bir adamı ve 47 yaşındaki bir kadını yaralama şüphesiyle göz altına aldı.

Polis daha sonra şüphelileri serbest bıraktı ancak soruşturma sürüyor.

29 Haz 2017 - 22:05 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.