İran Parlamentosundaki Rehine Krizi Sona Erdi, 4 Terörist Öldürüldü

İran parlamentosuna silahlı saldırıda bulunan 4 terörist öldürüldü rehine krizi sona erdi. Saldırganların meclise kadın kılığında geldikleri ortaya

İran İçişleri Bakanlığı saldırganların meclise ana kapıdan kadın kılığında girdiğini ve binanın tamamen kuşatıldığını açıkladı. Bu açıklamadan hemen sonra, dört teröristin öldürüldüğü duyuruldu ve rehine eylemi bitti. İran, saldırılarda toplamda 12 kişinin öldüğünü, 39 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
4 KİŞİ REHİN ALINMIŞTI

İran devlet televizyonu, saldırganların 4 kişi olduğunu ve 8 kişinin yaralandığını duyurdu. İran basını saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 4 kişinin rehin alındığını duyurdu. Press TV, İran parlamentosunda 4 kişiyi rehin alan saldırganın kendini patlattığını bildirdi.
MECLİSTE KENDİSİNİ PATLATTI

Meclise saldırı gerçekleştiren ve daha sonra 4 kişiyi rehin alan saldırgan ilk etapta polis tarafından kuşatıldı. Yanında 4 rehine bulunduğu ifade edilen saldırgan daha sonra üzerindeki intihar yeleğini infilak ettirdi. Fars Haber Ajansı, 4'üncü katta bulunan saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığını açıklamıştı. Saldırganın yanındaki rehinelerin akibeti henüz bilinmiyor.
KADIN KILIĞINDA GELDİLER

Saldırganların meclise kadın kıyafetleri giyerek geldikleri ifade edildi.
SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Terör örgütü DEAŞ, İran Meclisi ve Humeyni Türbesi'nde düzenlenen saldırıyı üstlendi. DEAŞ'a ait olduğu bilinen sosyal medya hesabında, "Tahran'ın merkezindeki Meclis ve Humeyni Türbesi saldırısını İslam devleti savaşçıları yaptı." ifadesi kullanıldı.

07 Haz 2017 - 21:55 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.