İran Parlamentosunda Silah Sesleri

İran meclisinde silah sesleri duyulduğunu geldiği yönünde açıklamalar yapıldı

İran meclisinde silah sesleri duyulduğunu bildiriyor. Reuters, haberini yerel ajanslara dayandırdı ancak henüz bağımsız kaynaklar haberi doğrulamış değil.

Olayın neden kaynaklandığıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

İran'da son olarak dün akşam bir grup protestocu meclisin önünde toplanmıştı.

Resmi haber ajansı, Hazar finansal enstitüsüne para yatıran öğretmenlerin gösteri yaptığını belirtmişti.

İran meclisine yönelik silahlı çatışmada bir koruma görevlisinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Tasnim haber ajansı ise 3 silahlı kişinin iki kişiyi yaraladığı bilgisini paylaştı. Fars haber ajansı ise erkek bir saldırganın kaçtığını öne sürdü. Tasnim, doğrulanmayan kaynakların, parlamento saldırısında 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 kişinin rehin alındığını söylediğini aktardı.

İranlı milletvekili İlyas Hazrati, 3 silahlı saldırganın iki sivili yaraladığını belirtirken, saldırganlardan birinin tutuklandığını ifade edildi. Hazrati, saldırganlarda kalaşnikof model silah ve bir de tabanca olduğunu açıkladı.Reuters'ın haberine göre saldırganlar meclisin kuzey kapısından girerek korumalara ateş açtılar ve içeri girmeye çalıştılar. Parlamento binasına giriş-çıkışlar kapatıldı, parlamentoya giden yollardan ise geçişe izin verilmiyor.

'POLİSLER ÇEVRESİNİ SARDI' İDDİASI

Fars Haber Ajansı, parlamentodaki silahlı saldırganlardan birinin canlı bomba olduğunu aktardı. Saldırganın çevresinin polisler tarafında sarıldığı belirtildi.

İKİNCİ SALDIRI HUMEYNİ TÜRBESİNDE

Meclisin önünde çatışma bulunduğuna yönelik haberlerin gelmesinin hemen ardından İran devlet televizyonu, Ayetullah Humeyni'nin türbesi önünde de silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

SALDIRGAN KENDİSİNİ PATLATTI

Humeyni türbesine saldıran üç kişiden ikisinin gözaltına alındığını, üçüncü saldırganın 'intihar yeleğini' infilak ettirdiğini duyurdu. Olayda toplamda, 1 ölü 5 yaralı olduğu ifade ediliyor.

Reuters'a göre Humeyni'nin türbesine ise 4 saldırgan girmeye çalıştı. Saldırganlardan birinin intihar bombacısı olduğu öğrenildi. Saldırganın üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Press TV, Humeyni'nin türbesine saldıranlardan birinin ise siyanür içerek intihar ettiğini aktardı.

07 Haz 2017 - 09:09 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.