İnanılmaz! Ölen Sandık Görevlisi 318 Oldu!

Dünyanın en geniş katılımlı tek günlük seçiminin yapıldığı Endonezya'da aşırı yorgunluktan hayatını kaybeden sandık görevlilerinin sayısı

Endonezya'da 17 Nisan’da sandık başındaydı. Üzerinden iki hafta geçmesine rağmen seçim sonuçlarından çok, hayatını kaybedenler konuşuluyor. Öyle ki, seçimlerden bu yana 318 sandık görevlisi yaşamını yitirdi. 2232 görevli de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

AYNI ANDA 3 SEÇİM SAYIM BİTMİYOR

260 milyon nüfuslu ülkede ilk kez devlet başkanlığı, yerel ve ulusal parlamento seçimleri, masrafları kısmak amacıyla aynı gün yapılmıştı. 193 milyon seçmenin yaklaşık yüzde 80'i, 800 binin üzerindeki seçim merkezlerinde oy kullandı.

SEÇMEN 5 PUSULA DOLDURDU

Her seçmenin beş oy pusulası doldurması gerekiyordu. Doğudan batıya 5 bin kilometreden daha fazla uzunluğa sahip olan ülkede sekiz saat içinde bu kadar oyun kullanılması ve ardından oy pusulalarının elle sayılması, sandık görevlilerinin aşırı yorgunluğuna ve ölümlerine neden oldu.

ÖLENLER İÇİN TAZMİNAT ÖDENECEK

245 bin adayın katıldığı seçimlerde 7 milyon sandık görevlisinin görev yaptı. Maliye bakanlığı seçimler nedeniyle hayatını kaybeden sandık görevlilerinin ailelerine tazminat ödenmesi için hazırlık yapıyor.

ÜÇ HAFTA DAHA SAYIM SÜRECEK

Sandık görevlilerinin artan ölümleri karşısında, seçim komisyonu sağlıklı görev dağıtımı yapamamakla suçlanıyor ve ağır şekilde eleştiriliyor. Ölü sayısı daha da artabilir. Çünkü seçimlerin sonuçları 22 Mayıs tarihinde açıklanacak. Oy sayımı halen sürmekte.

MYNET

02 May 2019 - 15:09 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.