Hastanede Yangın: 41 Ölü, 79 Yaralı

Güney Kore'de bir hastanede çıkan yangında 41 kişi yaşamını yitirdi ve 79'dan fazla kişi yaralandı. Yangın Güney Kore tarihinin en çok can

GüneyKore'nin Miryang kentindeki bir hastanede çıkan yangında en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Sejong Hastanesi'nin acil servisinde çıktığı sanılan yangın başladığında hastanede 200 hasta ve çok sayıda personelin bulunduğu belirtiliyor.

GÜNEY KORE TARİHİNİN EN ÇOK CAN KAYBI YAŞANAN YANGINLARINDAN

Güney Kore tarihinin en çok can kaybı yaşanan yangınlarından birisi haline gelen hastane yangınında can kaybının artmasından endişe ediliyor.

DUMANDAN SOLUKSUZ KALDILAR

Yonhap haber ajansına konuşan itfaiye personeli, hayatını kaybedenlerin büyük kısmının dumandan soluksuz kalarak öldüğünü ifade etti.

YARALANANLARIN BİR KISMININ DURUMU AĞIR

Yangında yaralananların bir kısmının durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

İtfaiye amiri Choi Man-woo, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının nedeninin henüz bilinmediğini söyledi.

YANGIN 3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Yerel saatle sabah 7.30 sularında başlayan yangın, 3 saatte söndürülebildi.Yonhap ajansı, hastanenin hemen yanında bulunan hasta bakım binasından 93 kişinin tahliye edildiğini aktardı. y yerinden gelen fotoğraflarda hastane binasının siyah dumanların içinde kaldığı görülüyor.

DEVLET BAŞKANINDAN ACİL DURUM TOPLANTISI

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, acil durum toplantısı düzenleyerek yangına ve sonrasındaki gelişmelere karşı hükümetin atacağı adımları değerlendirdi.Yangının çıktığı hastane 2008'de hizmete açılmıştı. Hasta bakım binası ise 200 yatak kapasiteliydi.

HABERLERCOM

26 Oca 2018 - 09:06 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.