Fransa'da Büyük Gün!

Vekil veya belediye başkanı olmadan cumhurbaşkanı seçilen ilk isim Macron Hollande'den Fransa cumhurbaşkanlığı görevini devraldı mesajı verdi:

François Hollande,FransacumhurbaşkanlığınıEmmanuel Macron'a devretti. Elysee Sarayı'nda yapılan törenle Macron, 5. Cumhuriyet'in 8.Cumhurbaşkanıoldu. Ülke tarihindeki en gençcumhurbaşkanıolan Macron, aynı zamanda şimdiye kadarmilletvekiliveya belediye başkanlığı görevi yapmadancumhurbaşkanıseçilen ilk kişi oldu.

Tören öncesinde Hollande ve Macron yaklaşık yarım saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede Hollande, yaklaşık 300 olduğu belirtilen nükleer savaş başlıklarının kodlarını da Macron'a verdi.

"DÜNYANIN HER ZAMANKİNDEN ÇOKFRANSA'YA İHTİYACI VAR"

Elysee Sarayı'nda düzenlenen resmi törende konuşanEmmanuel Macron'Dünyanın her zamankinden daha fazlaFransa'ya ihtiyacı var' dedi. Macron konuşmasındaFransa'nın küresel itibarını geri alacaklarının da altını çizdi.

NAPOLYONUN TAKTIĞI NİŞAN VERİLDİ

Görüşmenin ardından düzenlenen törende,Fransa'nın en gençcumhurbaşkanıolan 39 yaşındaki Macron'a en büyükFransadevlet nişanı olan, I.Napolyon'un taktığıLegiond'Honneur takdim edildi.

Törene Macron'un eşi Brigitte Macron, pek çok politikacı ve üstüdüzeybürokrat da katıldı.

VEKİL

VE BELEDİYE BAŞKANI GÖREVİ YAPMADAN SEÇİLEN İLK

CUMHURBAŞKANI

Yaklaşık bir yıl önce kurduğu En Marche (Yürüyüş Hareketi) ile cumhurbaşkanlığı yarışının ilk turunda merkez sağ ve merkez solu yarış dışı bırakan hareketinin merkezde politikalar izleyeceğini bildiren Macron, ikinci turda aşırı sağcı MarineLe Pen'i açık ara geçerekcumhurbaşkanıseçilmişti.

Macron aynı zamanda şimdiye kadarmilletvekiliveya belediye başkanlığı görevi yapmadancumhurbaşkanıseçilen ilk kişi oldu.

İLK ZİYARETBERLİN'E

Avrupadostu olarak bilinenFransaCumhurbaşkanıEmmanuel Macronilk yurt dışı ziyaretini komşusuAlmanya'ya yapacak. Pazartesi günüBerlin'deAngela Merkelile yapılacak görüşmelerin ana temasıABolacak.

ZOR GÖREVLER BEKLİYOR

Göreve başlamadan eleştirilerin hedefinde olancumhurbaşkanıEmmanuel Macron'u zor görevler bekliyor.CumhurbaşkanıEmmanuel Macronun seçim öncesi verdiği vaatleri yerine getirip, getirmeyeceği merakla bekleniyor.

14 May 2017 - 13:21 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.