Fırat Kalkanı Harekatı'nda 135 hedef ateş altına alındı

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait 127 ve terör örgütü PKK/PYD'ye

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Suriye'nin kuzeyindeki

DEAŞ

başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat KalkanıHarekatı 66. gününde devam ediyor.
Mare bölgesinde, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin'in güneyinde yer alan Tall Jijan, Ablah ve Duwayr'da kontrol sağlanmasına yönelik çatışmalar sürüyor.

8 muhalif şehit oldu

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 8 muhalif şehit oldu, 34 muhalif yaralandı. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 164 meskun mahalde yaklaşık bin 305 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.
Harekatta terör örgütü DEAŞ'a ait 127 ve terör örgütü

PKK

/

PYD

'ye ait 8 hedef ateş altına alındı ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı.
Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, ani çıkacak hedeflere müdahale etmek üzere yerde hazır bekletildi.
Koalisyon güçleri tarafından, Numan meskun mahallinde tespit edilen DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik icra edilen 2 hava harekatı sonucu 2 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, bir silahlı araç ve bir ağır silah imha edildi.

Bin 362 el yapımı patlayıcı imha edildi

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından bir mayın ve 6 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edildi, harekatın başından bugüne kadar çoğu tuzaklanmış 32 mayın ve bin 362 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.
Bu arada AFAD ve Türk Kızılayına ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürüldü.
Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği ifade edildi.

28 Eki 2016 - 10:40 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.