Erdoğan'ın Müşavirinin Tekmesi Alman Basınında

Soma'da göstericiye tekme attığı belirtilen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel Alman basınında yankı yarattı. Münih'te yayımlanan Süddeutsche

Soma'da göstericiye tekme attığı belirtilen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, Alman basınında yankı yarattı. Münih'te yayımlanan Süddeutsche gazetesi, Yusuf Yerkel'in attığı tekmenin siyasi sonuçları olacağı ihtimali üzerinde duruyor: "Erdoğan şimdiye kadar 'böl ve yönet' stratejisini izledi. Bu stratejiyle ülkeyi kutuplaştırıp bütün seçimleri kazandı. Ancak bu formülünSomafaciası sonrası artık işlemeyeceği tahmin ediliyor.Somave çevresi, şimdiye kadar hükümet karşıtı değildi. Büyük çoğunluğuAKP'ye oy verdi. Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel'in yerde yatan protestocuyu tekmelemesi bu yüzden daha vurucu. Bu görüntü, 'Acınız bizi ilgilendirmiyor' anlamına geliyor." Berlin'de yayımlanan die tageszeitung gazetesi, Yusuf Yerkel'in tekmesininSomafaciasının sembolüne dönüştüğüne işaret ediyor: "Bazen bir olayı sadece belli bir anın görüntülendiği bir fotoğraf aktarıyor. Gezi Parkı olaylarının 'Kırmızılı Kadın'ına biber gazı sıkılırken çekilen fotoğraf, işte böyle bir andı.Somafaciası sonrasında Erdoğan'ın danışmanı Yusuf Yerkel'in gösterici tekmeleyen fotoğrafı da bu tarz bir fotoğraf. Yüzlerce ölüden ötürü yas tutacağına, yas tutanları tekmeleyen bir hükümetin sembolü." Bavyera'da yayımlanan "Der neue Tag" gazetesi,Somafaciasının Erdoğan hükümeti açısından bir dönüm noktası olabileceğine dikkat çekiyor: "Erdoğan'ınSoma'daki tavrı yakışıksız ve saygısızdı. Danışmanı Yusuf Yerkel'in bir göstericiyi hedef alan tekmesi, muktedirlerin halka olan ilgisizliklerini ortaya koyuyor. Maden işçileri gibi sıradan çalışanlar şimdiye kadar Erdoğan'a destek vermişti. Başbakan, bu desteği kaybetmiş olabilir." "Hamburger Abendblatt" gazetesinde "Sultan sallanıyor" başlığıyla yayımlanan yorumda ise Erdoğan'ın her türlü eleştiri ve protestoyu devletin dokunulmaz otoritesine bir saldırı olarak algıladığına dikkat çekiliyor: "Polisin yere yıktığı göstericiyi Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel acımasızca tekmeliyor. Tekmeyi savunurken de 'Başbakana küfür etti' diyor. Aslında o tekmeler Türk halkına atıldı."

#

17 May 2014 - 00:00 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.