Dünya Şoka Uğradı! FBI Ajanı IŞİD Teröristiyle Evlendi Ve...

Suriye'ye giden kadın ajan Greene eski bir rap şarkıcısı olan üst düzey teröristle evlendi ancak bunu FBI'dan gizledi. CNN'nin haberine göre

FBI'da en gizli bilgilere sahip kadın çevirmen Daniela Greene'in üç yıl önce gittiği Suriye'de terör örgütünün üst düzey isimlerinden biriyle evlenmesini, CNN International manşetten verdi.

FBI'a yalan söyleyen ajan Greene, nereye gittiğini ve kocasının soruşturma altında tutulduğunu gizledi.

Greene'in kocası sıradan bir terörist değil, Denis Cuspert isimli Alman rapçi. Cuspert, internet üzerinden terör örgütüne militan kazandıran ve iki kıtada birden gizli servislerin radarındaydı.

Deso Dogg ismiyle bilinen rapçi terörist, Suriye'de Ebu Talha El Almani adını aldı. El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e methiyeler düzen ve dönemin eski ABD Başkanı Barack Obama'yı tehdit eden bir videosu bulunan Cuspert, görüntülerde daha yeni koparılmış bir insan kafası tutuyordu.

İkilinin Suriye'de evlenmesinden haftalar sonra Greene korkunç bir hata yaptığını düşündü ve ABD'ye kaçtı. Ülkesine varır varmaz tutuklanan ajan, savcılarla işbirliği yapmayı kabul etti. İki yıl hapis cezası alan Greene, geçen yıl yaz mevsiminde serbest kaldı.

CNN'e resmi açıklama yapan FBI, Greene davasının gizli servisin zayıf noktalarını azalttığı yorumunu yaptı.

Eski Dışişleri Bakanı çalışanı John Kirby ise, "Şüphesiz, FBI için çarpıcı bir utanç" dedi.

CNN'nin haberine göre, bir ajanın doğrudan terör örgütünün tarafına geçtiği ve ulusal güvenlik için bir utanç kaynağı olan Greene'in hikayesi hiçbir zaman açıklanmadı. Davaya bakan hakimin ilişkileri eşelemesiyle skandal patladı.

02 May 2017 - 09:08 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.