Darbe Girişimi Başladı! Halk Sokağa Döküldü

Venezuela'da Maduro yönetimine karşı ordu içinde küçük bir grup darbeye girişiminde bulundu. Girişimin arkasında muhalif lider Guaydo var. Maduro

Venezuela’da ocak ayından bu yana tırmanan gerilim, en yüksek seviyeye ulaştı. Venezuela hükümeti ordu içinde küçük bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu duyurdu.

Maduro, 'Komutanlar bana tam bağlı olduklarını söyledi' dedi. Venezuela Savunma Bakanı "Kesin bir şekilde ulusal anayasa ve meşru yetkilileri korumaya devam ediyor ve ülkeyi şiddetle dolduracak bu darbe girişimini reddediyoruz" diye konuştu. Ülkede, sekiz bölgedeki kışlalarda ve üslerde anormal bir durum olmadığını belirtti.

Venezuela Kurucu Meclisi’nin Başkanı, Maduro destekçilerine Başkanlık Sarayı’na yürümeleri çağrısı yaptı. Muhalefetin Caracas'taki hava üssünü alacak durumda olmadığını söyledi. Mevcut başkan Maduro’yu destekleyen hükümet yetkililerin açıklamaları öncesinde, Venezuela halkına ve ordusuna çağrı yapan muhalif lider Guaıdo,

görüntülü bir mesaj yayınlamıştı. "Beni destekleyin Maduro'nun gaspına dur deyin" demişti. Sonra da silahlı kuvvetlerin doğru karar aldığını Maduro'yu devirme planının son aşamada olduğunu söylemişti.

Guaıdo, başkent Caracas'taki lacarlota hava üssü’ne gitti. Bir grup Guaıdo destekçisi de burada toplandı. Reuters haber ajansı, guaido2nun çevresinde askeri üniformalı kişiler olduğunu öne sürdü. Ancak Guaıdo bir süre sonra üstten ayrıldığını duyurdu.

Muhalif lider Guaido'nun en büyük destekçisi Amerika’dan bu gelişmelere ilişkin açıklama geldi. Beyaz saray, Donald Trump'a gelişmelerle ilgili bilgi verildiğini ve Amerikan Başkanı’nın durumu takip ettiğini duyurdu.

Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton da sosyal medyadan paylaşımda bulundu. "Venezuela ordusu demokrasi gaspına karşı ulusal meclisi ve meşru kurumları desteklemeli" dedi.

Küba ve Bolivya devlet başkanları ise, Maduro yönetimine destek verdi. İspanya hükümet sözcüsü ise "Umarız Venezuela barışçıl bir şekilde seçime gider kan dökülmesini önler" dedi.

30 Nis 2019 - 21:28 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.