Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump'tan Ortak Açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmesi sona erdi. Erdoğan ile Trump 20 dakikalık görüşmenin

CumhurbaşkanıErdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Beyaz Saray'da TSİ 19.45'te başlayan görüşmesi 20.07'de sona erdi. başladı. Trump ve Erdoğan Beyaz Saray'daki baş başa görüşmenin ardından Roosevelt Salonu'nda ortak basın açıklaması düzenledi.

"TÜRKİYE'NİN LİDERLİĞİNDEN MUTLUYUZ"

Görüşme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, açıklama yaptı.

Trump, Türkiye ile onlarca yıldır müttefiklik ilişkisi içinde olduklarını vurgulayarak, Kore Savaşı'nda birlikte savaştıklarını ve bunu unutmadıklarını ifade etti. Trump, "Türk halkı son dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Destek ve başsağlığımızı ilettik. IŞİD ve PKK terör örgütlerine karşı Türkiye'ye destek veriyoruz" dedi.

"Erdoğan’ı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" diyen Trump, "Onların muhteşem cesaretlerini gördük. Kore’deki savaştaki cesaretleri, bizim askerlerimizin unutmadığı şeylerdendir. McCarty, Türk askerlerinin şerefini ve cesaretini takdir etmişti ve dünyanın en iyi askerlerden olduğunu söylemişti. Türkiye’yi terör örgütü ile olan mücadelede destekliyoruz. Türkiye’nin liderliğinden de mutluyuz. Türkiye’nin çabalarını da memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ KİMSE YENEMEYECEKTİR"

ABD Başkanı Donald Trump soru cevap kısmında ise, "Türkiye ile ilişkilerimizi kimse yenemeyecektir" açıklamasında bulundu.

"AYRIM YAPMADAN MÜCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ"

Konuşmasına Trump'a teşekkür ederek başlayan Erdoğan, "Sayın başkan değerli dostum, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Trump'a ve ekibine şahsım ve ekibime gösterdikleri ilgiden dolayı şahsım milletim adına Şükranlarımı iletiyorum. Sayın Trump'ı seçimlerde elde ettiği tarihi zafer için kutluyorum" ifadesini kullandı.

Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump'la görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmaz karşılıklı çıkarlarımız yanında küresel barış ve istikrar için de önemlidir. Ziyaretimizin bu kapsamda tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. DEAŞ başta olmak üzere, bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız" dedi.

Gülen, Erdoğan'ın ABD'ye gittiği gün Washington Post'a yazdı
"ARAMIZDAKİ İLİŞKİ, KÜRESEL BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİ"

Erdoğan, "Az önce ikili bir görüşme gerçekleştirdik. Köklü geçmişe dayanan ve stratejik ortaklık düzeyine erişmiş olan Türkiye ABD ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldık. Türkiye ile ABD arasındaki bağlar, demokratik değerler ve müşterek menfaatler temelinde gelişmiştir. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmaz karşılıklı çıkarlarımız yanında küresel barış ve istikrar için de önemlidir" dedi.

Erdoğan, "Bölgemizin içinden geçtiği bu çalkantılı dönemde özellikle iki ülkenin göstereceği yakın işbirliği her zamankinden çok daha büyük önem kazanmıştır. Amerika ile BM, NATO ve G-20 gibi kilit kuruluşlar içinde zaten yakın işbirliği içindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu platformlar başta olmak üzere her alanda diyalog ve dayanışmamızın daha da arttırmanın kararındayız. Ziyaretimizin bu kapsamda tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

FT: Trump ve Erdoğan iyi anlaşacak, çok ortak noktaları var
"PYD/YPG'NİN MUHATAP ALINMASI MUTABAKATA UYGUN DEĞİL"

Erdoğan, "Görüşmelerimizin geleceğimize yönelik çok daha büyük kazanımlar elde edeceğimize fırsat tanıyacağına inanıyorum. Ekonomi, ticaret, enerji ve savunma sanayi alanlarındaki işbirliğini arttırma noktasında hem fikiriz. DEAŞ başta olmak üzere, bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı müşterek bir dayanışma ortaya koymamız büyük önem ifade etmektedir. Ortak geleceğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı ayrım yapmadan mücadele etmekte kararlıyız" diye konuştu. Erdoğan ayrıcai "Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir" şeklinde konuştu.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında da konuşan Erdoğan, "Sayın Başkan'a 15 Temmuz darbe girişiminin faili FETÖ terör örgütü konusundaki beklentilerimizi de açıkça ifade edeceğim" dedi.

ERDOĞAN, TRUMP'I TÜRKİYE'YE DAVET ETTİ

"Trump'ın seçim zaferi yeni beklentilere , umutların filizlenmesine yol açmıştır." diyen Erdoğan, sözlerini "Bugün temelleri atılan yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Başkan'a nazik daveti ve konukseverliği için teşekkür ediyorum. Kendisini de ailesi ile birlikte Türkiye'ye davet ediyorum" şeklinde bitirdi.

Erdoğan'dan Washington ziyareti öncesi YPG açıklaması
TRUMP'TAN GÖRÜŞME SIRASINDA İLK AÇIKLAMA

Donald Trump, görüşmeye ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada ağırlamak büyük bir onur. Kendisiyle uzun ve zorlu bir görüşmemiz olacak. Bundan sonraki süreçte daha iyi bir düzeye getireceğiz. Sonrasında bir öğle yemeği yiyeceğiz" dedi.

GÖRÜŞMENİN ARDINDAN YEMEK YENDİ

Beyaz Saray'ın karşısındaki, yabancı devlet adamlarının ağırlandığı Blair House'da kalan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, buradan Beyaz Saray'a geçti ve ABD Başkanı Trump tarafından karşılandı.

İki lider, 20 dakikalık görüşmenin ardından Roosevelt Salonu'nda ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle yemeğine de Beyaz Saray'da Trump ile birlikte yemek yedi.

Merkel'den son dakika İncirlik Üssü açıklaması: Alternatifleri değerlendirmeliyiz
ABD'Lİ KANAAT ÖNDERLERİNİ KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray programının ardından, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne geçecek ve burada ABD'li kanaat önderlerini kabul edecek. Daha sonra elçiliğin Balo Salonu'nda, ABD'nin önde gelen şirketlerinin CEO'larını ve fon yöneticilerini kabul edecek. İki günlük Washington programını Salı akşamı tamamlayacak olan Erdoğan'ın Türkiye saati ile 03:15'te, Washington Askeri Hava Üssü'nden, Türkiye'ye hareket etmesi öngörülüyor.

16 May 2017 - 21:36 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.