Bitcoin Çakılınca Bunalıma Giren Genç İntihar Etti

Güney Koreli üniversite öğrencisi yaklaşık 700 bin TL yatırım yaptığı sanal para birimi Bitcoin'in yüksek oranda değer kaybetmesi üzerine bunalıma

Yüksek meblağlı kripto parayatırımından büyük zarar ettiği için depresyona girdiği düşünülen GüneyKoreli üniversite ikinci sınıf öğrencisi evinde ölü bulundu.

10 BİN DOLAR

DEĞER

KAYBETTİ

Kripto para birimleri 2017'de Bitcoin başta olmak üzere neredeyse altın çağlarını yaşadı. Ancak devletlerin yaptırımları ve kripto paralara olan aşırı ilginin düşmesi gibi sebeplerden dolayı aşırı yüksek değerlere çıkan kripto para birimleri epeyce düştü. Bunun en büyük örneği ise 2017 Aralık ayında 19.000 Dolar civarında işlem gören Bitcoin'in şu anda 8700 dolarlara inmesi.

EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Kripto para alanına yatırım yapan kişi sayısı da 2017 ile birlikte oldukça arttı. Bununla birlikte oldukça yüksek meblağda kripto para alanına yatırım yapan, Güney Kore'de yaşayan 2. sınıf öğrencisi ve 20 yaşında olan bir genç, yatırımlarının büyük bir kısmını kaybettiğinden dolayı intihar etti. Evinde kafasına plastik, havası alınabilen bir torba sarılı halde ve yanında 13 litrelik helyum tankıyla ölü bulunan gencin ise, yapılan soruşturmalarda hikayesinin oldukça trajik olduğu ortaya çıktı.

PARASININ ÇOĞUNU KAYBETTİ

200 milyon Güney Kore Wonu (yani yaklaşık700 bin TL) değerinde kripto para yatırımı bulunan (bu yatırımı kendi yatırımları sayesinde elde ettiği belirtiliyor) genç, Güney Kore hükümetinin kripto para ticaretine getirdiği sıkı denetimlerden sonra, değerinin %50 kadar da düşmesiyle birlikte yatırımlarının büyük bir kısmını kaybetti. Bunun üzerine okula gelmemeye başlayan ve ailesiyle de görüşmeyen gencin, en son uyku sorunu ve depresyon sebebiyle doktora gittiği ve ilaç yazıldığı belirtil

HABERLERCOM

05 Şub 2018 - 16:50 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.