Beyaz Saray'dan Katar Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer Katar krizine ilişkin ABD'nin tüm taraflarla görüşmelerini sürdürdüğünü açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki sorunun bir an önce çözülmesi ve iş birliğinin yeniden tesis edilmesi için

ABD

yönetiminin bölge ülkeleriyle temaslarda bulunduğunu açıkladı.

Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın brifinginde Spicer, Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz ve gündeme ilişkin diğer soruları yanıtladı.

"ABD, sorunun çözümü ve bölgesel güvenlik açısından önemli olan iş birliğinin yeniden tesis edilmesi için Ortadoğu'daki tüm taraflarla görüşmelerini sürdürüyor." ifadelerini kullanan Spicer, bölgede tansiyonun düşürülmesi için çaba gösterdiklerini savundu.

Spicer, "ABD, terörün ve aşırılıkçığın finansmanıyla ilgili ilkelerine uygun olarak bu meselede tansiyonun düşürüldüğünü ve sorunun bir an önce çözüldüğünü görmek istiyor." ifadesini kullandı.

TRUMP'IN KATAR İLE İLİŞKİLERİ

ABD Başkanı Donald Trump ile Katar Emiri Temim bin Hamad Es-Sani arasındaki ilişkilerin iyi olduğunu ifade eden Spicer, Riyad'daki görüşmeleri sırasında iki lider arasında çok yapıcı bir diyalog olduğunu belirtti.

Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Katar'ı suçlamış, "Kral ve 50 ülke temsilcileriyle buluştuğum Suudi Arabistan ziyaretinin faydalı olduğunu görmek memnuniyet verici. Aşırılığın finansmanına karşı katı bir çizgiyi takip edeceklerini söylemişlerdi ve tüm göstergeler Katar'ı işaret ediyordu. Belki de bu, terör korkusunun sonunun başlangıcı olacaktır." açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan Sözcü Spicer, bir soru üzerine Trump'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımların "resmi açıklamalar" kategorisinde sayılabileceğini söyledi. Spicer, "Başkan, ABD'nin başkanıdır. Dolayısıyla (paylaşımları) ABD Başkanı tarafından yapılmış resmi açıklamalar olarak değerlendirilebilir." ifadesini kullandı.

"BAŞKAN KENDİ AJANDASI İLE EN ETKİLİ HABERCİ"

Twitter ve diğer sosyal medya araçlarının Trump için Amerikan halkına doğrudan ulaşma imkanı olduğunu söyleyen Spicer, "Başkan, kendi ajandasıyla ilgili en etkili habercidir." yorumunu yaptı.

Bir diğer soru üzerine Spicer, Trump'ın Adalet Bakanı Jeff Sessions'a güvenip güvenmediğiyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Spicer, konuyla ilgili olarak Trump ile görüşmediğini, bu aşamada yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade etti.

Trump, önceki gün yaptığı bir sosyal medya paylaşımında, Adalet Bakanlığının vize yasağıyla ilgili adımlar atarken orijinal başkanlık kararnamesine sadık kalması gerektiğini açıklamış, Amerikan kamuoyunda bu sözler, Trump'ın Bakan Sessions'a güvenmediği şeklinde yorumlanmıştı.

06 Haz 2017 - 23:59 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.