BBC Üzerinden Sınır Tehdidi: Kendimiz Çizeriz

BBC'ye açıklamalarda bulunan IKBY lideri referandum sonuçlarının kabul edilmemesi halinde sınırları kendilerinin çizeceğini söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin lideri Mesud Barzani 25 Eylül'de yapılacağını açıkladığı referanduma günler kala İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye konuştu.

"SONUÇLAR KABUL EDİLMEZSE SINIRLARI KENDİMİZ ÇİZERİZ"

Mesud Barzani, referandumdan sonra Bağdat yönetimiyle görüşmelerin başlayacağını söyledi. Görüşmelerde "sınırlar, su ve petrolün" söz konusu olacağını belirten Barzani, Bağdat yönetiminin görüşmelere yanaşmaması durumunda sınırları kendilerinin çizeceğini söyledi.

"REFERANDUM BAĞIMSIZLIĞA GİDEN İLK ADIM"

Referandumu "bağımsızlığa giden ilk adım" olarak niteleyen Barzani, "Kürdistan'daki insanlar ilk defa özgürce geleceklerine dair karar verecekler" ifadelerini kullandı.

Referandumun direkt bağımsızlık anlamına gelmediğini belirten Barzani sonucun Bağdat hükümetiyle yapılacak görüşmelerde Kürtlerin elini güçlendireceğini savunuyor.

KUZEY IRAK BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Kürt lider referandumun Irak'ın kararlılığını ve güvenliğini etkileyeceği eleştrilerine ise, "Irak'ta kararlılık ve güvenlik mi var" şeklinde yanıt verdi. Referandum Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Duhok, Erbil ve Sülaymaniye gibi şehirlerin yanısıra Kerkük, Mahmur, Hanakin ve Şengal'de de yapılacak.

Barzani Kerkük'te "hayır" oyu çıkarsa bu duruma saygı göstereceklerini belirtti. Ancak Şii milisler ve Bağdat yönetimi Kerkük'te Kürt referandumunun yapılmasına karşı olduklarını açıklamıştı.

HABER MERKEZİ

11 Eyl 2017 - 00:00 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.