Barcelona'da Bir Araç Kalabalığın Arasına Daldı, Ölü ve Yaralılar Var

İspanya'nın Barcelona şehrinde beyaz bir minibüs kalabalığın arasına daldı. Güvenlik yetkilileri vatandaşların olay yerinden uzak durması yönünde

Saldırının ardından kaçan ve silahlı oldukları bildirilen iki saldırgan bir restoranı bastı. Polis, saldırganları yakalamak için operasyon başlattığını duyurdu.

İspanya basını en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 20 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İspanya'nın Barselona kentinin merkezinde beyaz bir minibüs kalabalığın içine daldı.İspanyapolisi olayda düzinelerce insanın yaralandığını açıkladı.

Polis kaza için Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Muazzam bir kaza' yorumunu yaptı.

2 ÖLÜ, EN AZ 20 YARALI

İspanya basını en az 2 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 20 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

İlk yardım ekipleri bölgeye sevk edildi. Olaya helikoperle destek sağlanıyor.

Barcelona'daki metro ve tren istasyonları kapatıldı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alındı.Barcelonapolisi, sürekli olarak vatandaşların olay yerinden uzak durması yönünde anonslar yapıyor.

SİLAHLI İKİ SALDIRGAN RESTORANIBASTI!OPERASYON BAŞLATILDI

Yayalara çarptıktan sonra araçtan inerek kaçan silahlı iki saldırgan olay yerinin yakınındaki bir restoranı bastı. Saldırganları yakalamak için operasyon başlatan polis, restoran önünde pozisyon alıyor.

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

İspanya Başbakanı Mariano Rajoyyaptığı açıklamada “İlk önceliğimiz yaralıların durumu. Yaralılarla ilgili gerekli inceleme yapılacak. “ dedi.

YÜZ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Temmuz 2016'dan bu yana Avrupa çapında bir dizi saldırıda araç kullanıldı. Nice, Berlin, Londra ve Stockholm'de 100 kişinin ölümüne neden oldu.

İspanya'da meydana gelen en ölümcül saldırı, Mart 2004'te gerçekleşti. Teröristler Madrid banliyö istasyonuna bomba yerleştirdiler, 191 kişiyi öldürdüler ve 1800'den fazla kişi yaralandı.

17 Ağu 2017 - 19:45 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.