ABD Ve Rusya, Suriye Hava Sahası Konusunda Yeniden Anlaştı

ABD ve Rus Dışişleri Bakanları Moskova'daki kritik toplantının ardından basın açıklaması yaptı. Lavrov Suriye'de ABD ile hava sahası anlaşmasının

RusyaDışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da

ABD

'li mevkidaşı Rex Tillerson ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"

HAVA SAHASI

ANLAŞMASI YENİDEN OLACAK"

Lavrov, ABD'li mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Suriye'deki Şayrat hava üssünü vurmasının ardından iptal edilen hava sahası anlaşmasının yeniden yürürlüğe gireceğini açıkladı.

"KİMYASAL SALDIRI DETAYLICA SORUŞTURULMALI"

Lavrov konuşmasında şunları söyledi:

"Uzun görüşmeler gerçekleştirdik. Önceki yönetimin bize bırakmış olduğu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Terörle mücadelede hiçbir ödün verilmemesi gerektiğini ifade ettik. Suriye'de yaşanan saldırı konu edildi Putin-Trump görüşmesinde. Çok detaylı bir soruşturması yapılması gerektiği fikrimizi ilettik. Sorumluların cezalandırılması, kimyasal silahların önlendirilmesinde Suriye hükümeti ve Birleşmiş Milletler ile beraber çalışılması gerektiğini ilettik. Tarafsız bir soruşturma yapılması gerektiğini ilettik. Suriye'de hava sahası anlaşması yeniden olacak. İsrail ve Filistin konusunda da tekrar çalışacağız."

12 Nis 2017 - 21:06 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.