ABD, Suriye'de Bu Kez İran'ın Hava Aracını Düşürdü!

ABD'ye ait bir savaş uçağı Suriye'de rejime destek veren İran yapımı bir insansız hava aracını düşürdü.

ABD

, Suriye'de rejime destek veren İran yapımı bir insansız hava aracını düşürdü.

İnsansız hava aracının, Suriye'nin güneyindeki El Tanf bölgesinde, bir ABD savaş uçağı tarafından vurulduğu belirtildi. ABD'li yetkililer, insansız hava aracının ABD destekli güçlere tehdit oluşturduğu gerekçesiyle vurulduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Açıklamada, ABD'nin Suriye'nin güneyindeki hareketlerinin 'yasadışı' olduğu belirtildi.

ABD, geçtiğimiz günlerde Esed rejimine ait bir savaş uçağını da düşürmüş, bu olaydan sonra Rusya ile ABD arasındaki gerilim artmıştı.

20 Haz 2017 - 18:09 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.