ABD Sessiz Kalmaz

ABD Kongre Üyesi Steve King Türkiye Irak ve İran'ın IKBY'ye operasyon düzenleme ihtimaline karşı ABD'nin sessiz kalmayacağını söyledi.

ABD Kongre Üyesi Steve King, IKBY’nin bağımsızlık girişimlerini desteklediğini belirterek, şunları söyledi:

“Bağımsız olmak isteyen bir halkın kuşatılması hiçbir şekilde kabul edilemez. ABD Kongresi içinde Amerikan yönetiminin referanduma yönelik düşüncesinin değişmesi için sürekli bir girişim söz konusudur.

Türkiye, Irak ve İran’ın IKBY'ye operasyon düzenlemesi ihtimaline karşı Amerika’nın sessiz kalmayacağını belirten King, şu ifadeleri kullandı:

“Bence, Türkiye ya da Kürdistan’ın herhangi bir komşusunun Kürdistan’a karşı askeri güç kullanması halinde bu, düşmanca bir davranış olarak algılanacaktır. Böyle bir durum ABD’nin tavrını da değiştirecek. Ayrıca, söz konusu ablukalarla özgür olmak isteyen halklar cezalandırılamaz. Bu durum ABD’nin değerlerine aykırıdır. Bunun için de söz konusu ablukaların kaldırılması gerekiyor.”

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, IKBY'deki referanduma karşı tavrına ilişkin ise Steve King, şöyle dedi:

“Kürtlerin yüzde 92’sinin bağımsız devlet için oy verdiğini görüyoruz. ABD hükümetive Dışişleri Bakanlığı için özgürlüğünü ve kaderini tayin etmek isteyen bir halkın desteklenmesinin çok iyi bir fırsat olduğununa inanıyorum. Dışişleri Bakanlığı tarafından böyle bir tavrın gösterilmesinden üzüntü duyuyorum. Umarım bunun göz önüne alırlar. Benim ve ABD Kongresi’ndeki diğer üyelerin ülkemin tavrını değiştirmesi konusunda çabası sürecektir.” Son birkaç gündür ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştüklerini belirten King, “Önümüzdeki günlerde Rex Tillerson, Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığına ilişkin açıklama yapacak” diye konuştu.

TİLLERSON KARŞI ÇIKMIŞTI!

Tillerson, Kürdistan Bölgesi’nde yapılan referandumu desteklemediklerini söymişti.

AA

06 Eki 2017 - 11:30 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.