ABD Büyük İşgale Hazırlanıyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi Kerkük'e yığınak yapan ABD'nin Sincar ve Mahmur bölgelerini de işgale hazırlandığını söyledi. Salihi

Video için play'e tıklayın

kük’ten Akdeniz’e uzatılmak istenen terör koridorunun Irak ayağında sözde bağımsızlığa yönelik oylamada son iki güne girildi. Tüm dikkatlerin çevrildiği Irak’ta referandum girişimini Yeni Şafak’a değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi tüm bölgenin adım adım büyük bir savaşa sürüklendiğini ve ABD’nin Kerkük, Sincar, Mahmur bölgelerini de içine alan ve İran sınırına uzanan büyük çaplı bir işgale hazırlandığını söyledi. Başta Musul ve Kerkük olmak üzere DEAŞ’ın işgal ettiği tüm bölgelerin terörden arındırılmasına rağmen asli sahipleri yerine Peşmerge’ye teslim edildiğini söyleyen Erşad Salihi, Barzani ve PKK’ya kurdurulmak istenen terör devletlerinin Arap ve Türkmenlerden gasbedilen topraklar üzerinde bina edilemeyeceğini kaydetti. Salihi, “Bir an önce Türkmen ve Araplara ait topraklar ve tüm haklar sahiplerine iade edilsin” çağrısında bulundu. Referandum takviminin işlemeye başladığı ilk günden itibaren Barzani ve Talabani’ye bağlı Peşmergeler eliyle Kerkük’e 3 kez PKK’lı terörist sevkiyatının gerçekleştiğini belirten Salihi, “Barzani bu süreçte öncelikle ABD sonra da PKK’dan medet umuyor” dedi. Irak’ın bölünmesi ve bölgede yeni korsan devletler inşa edilmesi konusunda gizli servislerin aktif rol aldığını, bölgenin terörize edilmesinde etkin olan güçlerin Irak’ı daha büyük belirsizliğe sürüklediğine dikkat çeken Salihi, onlarca ülkenin Irak’ta menfaat ve bölgesel kaos için harekete geçtiğini kaydetti. Salihi, “Kürt, Süryani, Arap, Türkmen, Ezidi tüm Iraklılar kendi kaderlerini belirleyecek iradeye sahipler ancak harici unsurlar bu iradeyi kırmak için bölgedeler” açıklaması yaptı

ABD büyük işgale hazırlanıyor

PAYLAŞ

Manşet

Gündem

Dünya

Spor

Ekonomi

Teknoloji

Hayat

Ramazan

Yazarlar

Video

Foto Galeri

Bilgi Kartları

İnfografik

Politika

Yerel Haberler

3. Sayfa

15 Temmuz Darbe Girişimi

Eğitim

POLİTİKA

ABD büyük işgale hazırlanıyor

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, Kerkük'e yığınak yapan ABD'nin Sincar ve Mahmur bölgelerini de işgale hazırlandığını söyledi. Salihi, korsan haritaya dahil edilmek istenen yurtlarını sonuna kadar savunacaklarını kaydetti.

Yılmaz Bilgen23 Eylül 2017, 04:00Yeni Şafak

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi

Kerkük’ten Akdeniz’e uzatılmak istenen terör koridorunun Irak ayağında sözde bağımsızlığa yönelik oylamada son iki güne girildi. Tüm dikkatlerin çevrildiği Irak’ta referandum girişimini Yeni Şafak’a değerlendiren Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi tüm bölgenin adım adım büyük bir savaşa sürüklendiğini ve ABD’nin Kerkük, Sincar, Mahmur bölgelerini de içine alan ve İran sınırına uzanan büyük çaplı bir işgale hazırlandığını söyledi. Başta Musul ve Kerkük olmak üzere DEAŞ’ın işgal ettiği tüm bölgelerin terörden arındırılmasına rağmen asli sahipleri yerine Peşmerge’ye teslim edildiğini söyleyen Erşad Salihi, Barzani ve PKK’ya kurdurulmak istenen terör devletlerinin Arap ve Türkmenlerden gasbedilen topraklar üzerinde bina edilemeyeceğini kaydetti. Salihi, “Bir an önce Türkmen ve Araplara ait topraklar ve tüm haklar sahiplerine iade edilsin” çağrısında bulundu. Referandum takviminin işlemeye başladığı ilk günden itibaren Barzani ve Talabani’ye bağlı Peşmergeler eliyle Kerkük’e 3 kez PKK’lı terörist sevkiyatının gerçekleştiğini belirten Salihi, “Barzani bu süreçte öncelikle ABD sonra da PKK’dan medet umuyor” dedi. Irak’ın bölünmesi ve bölgede yeni korsan devletler inşa edilmesi konusunda gizli servislerin aktif rol aldığını, bölgenin terörize edilmesinde etkin olan güçlerin Irak’ı daha büyük belirsizliğe sürüklediğine dikkat çeken Salihi, onlarca ülkenin Irak’ta menfaat ve bölgesel kaos için harekete geçtiğini kaydetti. Salihi, “Kürt, Süryani, Arap, Türkmen, Ezidi tüm Iraklılar kendi kaderlerini belirleyecek iradeye sahipler ancak harici unsurlar bu iradeyi kırmak için bölgedeler” açıklaması yaptı.

BİZİM DE PLANIMIZ VAR

“Korsan haritaya dahil edilmek istenen Kerkük’te halkımızla birlikte toplantılar yapıyoruz” diyen Salihi, bu işgale kesinlikle direneceklerini, topraklarını ve geleceklerini koruyacaklarını vurguladı. Salihi, “Bizim de bir planımız var ve her ne olursa olsun kendi kutsallarımız için direneceğiz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

#

23 Eyl 2017 - 07:46 - Dünya

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.