Urfa'da FETÖ ihaneti

Urfa'nın kimliğini değiştirmek istediler

Urfa'da FETÖ ihaneti
Video için play'e tıklayın

Mustafa Bayar
15 Temmuz darbe girişiminde sonra birçok kişinin üyesi olduğu gerekçesiyle devlet kademelerinden tasfiye edildiği "FETÖ/PDY" yapılanması ile ilgili ortaya çıkan bir iddiaya göre 2000 yılında Şanlıurfa'ya yapılması planlanan Dinler ve Kültürler Parkı Projesi'nin bu yapı tarafından desteklenip hayata geçirilmek isteniyordu. İl Özel İdaresi eski başkanı, Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği Başkanı ve Yüksek Mimar Uğur Beyazgül'ün iddiasına göre söz konusu projelerle şehrin imajı bozulup şuandaki işgal altındaki Kudüs gibi bir Urfa yaratmaktır.

“URFA DAİME DIŞ GÜÇLERİN GÜNDEMİNDE”

Şanlıurfa’nın dış güçlerin gündeminde olduğunu vurgulayan Beyazgül,"Urfa Dünyanın en önemli şehirlerinden biri, aynı zamanda arzı mevzudun sınırları içersinde kalan bir alan onun için Urfa daima dış güçlerin gündeminde olan tıpkı Endülüs'te olduğu gibi Urfa'da da İslam izleri silinmesi için tarihte de bu zamanda da birçok hareketler oldu. Birçok projeler oldu, geçmişte oldu, bugünde oldu ve halende devam eden yapılamak istenen proje mevcut bizimde Urfa için mücadelemiz devam ediyor. Biz Şanlıurfa'nın kimliğine sahip çıkmak için mücadele eden kimliğinin korunması, kimliğinin gelişmesi yeni nesillere aktarılması için bu konuda çalışmalar yapan bir derneğiz" şeklinde konuştu.

“URFA'NIN KİMLİĞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEDİLER”

Kimlik değiştirme hareketi yapıldığını aktaran Beyazgül,"Şanlıurfa kimliğine yönelik en büyük harekete 1998-2000 yıllarında oldu. Bu hareket Şanlıurfa'ya kimlik veren Balıklıgöl, Dergah'a yönelik bir kimlik değiştirme hareketiydi. Balıklıgöl, dergah geçmişte karayolu ile hac'a gitmelerin açık olduğu zamanda tüm hacılar Urfa'ya gelir adete Urfa'yı ikinci bir hac olarak görürlerdi. Urfa'ya gelmeyenlerde kendilerini hac'ı tamamlamamış gibi hissederlerdi, Urfa'da bir hac kültürü oluştu hacıları evlerine misafir ederlerdi buna yönelik bir islamı hava oluşturdu. Bu havayı oluşturan en önemli unsur ise Urfa'nın en kutsal İbrahim (a.s) ateşe atıldığı Balıklıgöl, Anzılha göl civarı idi burada büyük bir manevi atmosfer var" dedi.

“URFA'DA CAMİDEN BÜYÜK KİLİSE VE SİNEGOG YAPILACAKLARDI”

Beyazgül,"2000 yıllarında hazırlanan proje değiştirmeye yönelik bu projede dinler parkı diye proje ortaya atıldı. Kültür Bakanı o zaman Erkan Mumcu idi, Avrupa birliği 20 milyon EURO veriyor dediler ve kamuoyunda büyük bir heyecan oluşturup 20 milyon EURO bir para gelecek turizm patlaması olacak bütün kurumları ayağa kaldırarak yapılması için büyük bir kamuoyu oluştu. Biz ne yapılacağını sorduk dediler dinler ve kültürler parkı yapılacak biz buna ihtiyatla yaklaştık ben mimar olduğumdan iyi inceledim projede singog'un çok büyük boyutta olduğunu bunları vaziyet planında çok küçük yazmışlar insanların gözden kaçıracakları şekilde, biz bunu inceledik singogtaki ölçek ile Rızvaniye camisindeki ölçeki karşılaştırdık Kilisenin Singogun Rızvaniye camisinden daha büyük olduğunu gördük. Onun mimarıyla irtibata geçtik siz bize maket olduğunu söylediniz bu maket değil bu Rızvaniye camisinden daha büyük Sinagoglar, Kiliseler var Urfa'nın bir kimlik değiştirme operasyonu önce inkar ettiler biz maket yaptık biz onlar maket olmadığını büyük boyuttu olduğunu ispat edince bu sefer bize Avrupa'da cami yok mu Kiliseye karşı çıkıyorsunuz karşı argüman ürettiler. O zamanki Belediye başkanı ve yetkileri etki altına aldılar. Bizde şu cevabı verdik siz Vatikan'ın yanında cami yapmaya müsaade etmezler sen piyer kilisesin yanında bir cami yapmaya müsaade etmezler hatta Yununistan'da şimdiye kadar cami'ye müsaade etmiyorlar. Biz İstanbul'da Ayasofyanın karşısında Sultan Ahmet, Süleymaniye gibi cami yaparak İstanbul'un kimliğine yeni bir kimlik taçlandırdık ve İstanbul'un gerçek fethini gerçekleştirdik. Bu proje ise bir işgal projesi Urfa elden gittiği vakit zaman yapılacak bir proje bu proje ile Urfa'ya yeni bir kimlik kazandıracaklardı. Bu proje ile aynen Kudüs’te olduğu gibi bu Sinegolar, kiliseler yapılacak bu yapılacak Sinegolar ve kiliseler tartışmalı bir alan olacak bu alanlarla ilgili çıkabilecek her hangi bir kargaşalıkta bu alan aynı İsrail'de olduğu gibi bir birleşmiş milletlerin korunmasına devir edilecek Urfa'da Kudüs gibi tartışmalı bir alan olarak adım adım arzı mevzudun sınırları içeresinde kendi yerini alacaktır" dedi.

“URFA İSRAİL'E VAAD EDİLEN TOPRAKLAR ARASINDA YER ALIYORDU”

Beyazgül, "Yüzlerce binlerce bildiri dağıttık biz müsaade etmedik. Bir çok dostumuz bir çok insan ismini sayamayacağımız kadar bunlar. Bunları tek tek dolaştırdı esnafa anlattı diğer insanlara anlattı. Bu projenin İslam’a aykırı, Urfa'nın kimliğine aykırı olduğunu yani burada bir kimlik değiştirme operasyonu olduğunu halka anlatıldı. Halkta bu projeye karşı büyük bir kamu oyu oluştu.Bu projenin unsurlarını tek tek anlatayım size. Bu projede binaların üstü hac şeklinde bu projede ortada iki nehir var bu iki nehir Fırat ve Dicle arzı mevdu ifade ediyor yani vaad edilmiş topraklar. İsrail diyor ki bize vaad edilmiş topraklar bizim bunları olmamız lazım dediği topraklar Urfa'nın içinde yer alıyor. Bu proje ile Urfa'nın kimliğini değiştiriyorlar. Bu proje bir tapınakla son buluyor. Bu tapınakta üç tane yol var Aynı FETÖ'nün anlattığı gibi dinlerin bir berinden bir farkı yoktur. Dinler bu tapınakla gerçekleştiriyorlardı bu diyalog yolunda tapınaktan üç tane yol gidiyor bu yollar Hristiyanlık yolu, Yahudilik yolu ve Müslümanlık yoludur FETÖ ne diyor diyalogda dinlerin hiç bir birinden farkı yok ve mührünü Urfa'nın tam ortasına vuruyorlar. Bu projenin çıkmaması için Belediye meclis üyelerine ve zamanın Belediye balkanına anlattık ama belediye balkanı Urfa'ya turizm kazandırılacağını konuya bu şekilde yaklaşıyordu. Bizde Belediye en etki edecek kişi Erbakan hocamdı bende gittim Erbakan hocamı Ankara’da ziyaret ettim. Sayın Şevket Kazan bey de buna şahittirler.Gittim projeyi kendisine tek tek anlattım ve Erbakan hocamıza bu projeyi bu fotoğrafları bunların yapmak istediklerini tek tek anlattım ve Erbakan hocamız zamanın belediye başkanını aradı Siyonistlere oyuncak olma derhal projeyi iptal et dedi ve bu proje durdu meclisten geçmedi. Bu proje ile Dünyada ne kadar bilinen kilise ve Sinopgag varsa bunların birer maketi var. Ayasofya ise minaresiz olarak işlenmiş ayrıca Fransa'da bulunan Ermeni anıtı da meydanın diğer başına yerleştirilmiş bu 16 yıl olan bir olay bizim anlatmamızın nedeni yeni neslin bunu bilmesi Urfa'nın hangi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını görmesi gerekir. Ayrıca bu proje gündeme geldiği zaman İsrail büyük elçisi de Urfa'ya geldi" ifadelerini kullandı.

“FETÖ YENİ BİR PROJE GELİŞTİRDİ”

Beyazgül,"FETÖ'cuların diyalogcuların üzerindeki emelleri bitmiyor, bu projeyle bağlantılı olarak İbrahim yolu diye bir proje gündeme getirmişlerdi. İbrahim yolu projesi de bu projeyle Kudüs Haliliye arasında bir yol geliştirip işte alternatif hac üretmek tüm dinlerin katıldığı hac yapma düşüncesi proje halen gündemde bu da bir FETÖ projesidir devletimizin de bir önlem alması gerekir"dedi.

“FETÖ ŞAHISLARI BENİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI”

Beyazgül,"O zamanlar burada FETÖ'nün şahısları da yanıma geldi. İşte siz bu projeye neden karşı çıkıyorsunuz! sordular bende onlara tek tek anlattım projemizi verin gönderelim dediler bende sizin göndereceklerin Amerika ne derse o olur dedim onlarda beni susturmak için gidelim soralım yanlışsa yaptırmayalım önümü de kesmek istediler kesinlikle buna müsaade etmeyeceğim orada bu FETÖ denecek adamdan gelecek Amerikan olayı olduğunu şimdi öğreniyoruz ki kendisinin de onlardan farksız olduğunu Amerika'nın bir ajanı olduğunu şimdi öğreniyoruz onların buradaki temsilcisi biz daha önce de FETÖ'cülara gereken tepkiyi gösterdik. Bizim gibi birçok imanlı insanlar bu işe hayır dedi tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi bu FETÖ projesine hayır diyen vatandaşlar gibi" dedi.

09 Ağu 2016 - 09:55 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.