Türkiye'nin En Yaşlı Kaplumbağası "Tuki" 97 Yaşına Girdi

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası olarak bilinen ve Cumhuriyet'ten

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan türlerden olan veKocaeli'nin Darıca lçesindeki hayvanat bahçesinde bulunan dev aldabra kaplumbağasının 97. doğum günü dolayısıyla hayvanat bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Parkı ziyaret eden çocuklar, meyve ve sebzelerden oluşan doğum günü hediyesini Tuki'ye verdi.

Hayvanat bahçesinin eğitim ve pazarlama müdürü Gökmen AydınTürkiye'nin en yaşlı kaplumbağası olan Tuki'nin 12 Nisan 1920 doğumlu olduğunu söyledi.

200-250 YIL YAŞADIKLARI TAHMİN EDİLİYOR

Tuki'nin nesli tükenme tehlikesi altındaki canlılar arasında yer aldığı bilgisini veren Aydın, "Dev aldabra kaplumbağalarının 200-250 yıl yaşadığı tahmin edilmekte. Bugüne kadar gözlemlenen en yaşlı dev aldabra kaplumbağası 150 yıl yaşamış. Bunun dışında bu kadar uzun yaşayan bir kaplumbağa görülmemiş. Tuki de bu yolda devam ediyor ve hiçbir sağlık problemi yok." diye konuştu.

DOĞUM GÜNÜ MEYVE VE SEBZEYLE KUTLANDI

Aydın Tuki'nin yaklaşık 20 yıldır Darıca'da olduğunu belirterek, 97. yaş gününü çocukların hazırladığı meyve sebze pastasıyla kutladıklarını kaydetti.

Hayvanat bahçesinin simgesi haline gelen yaşlı kaplumbağanın 75 yaşındakiAfrika mahmuzlu kaplumbağa ile yaşadığını anlatan Aydın"Şu an hava koşulları onu zorlayacak nitelikte olduğu için bahçeye sadece güneşlihavalarda çıkıyor. Onun dışında barınağında kalıyor." dedi.

Aydın Türkiye'nin en yaşlı kaplumbağası Tuki'nin ziyaretçilerini beklediğini sözlerine ekledi.

12 Nis 2017 - 21:14 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.