Suudi Arabistan, Suriye'ye füze yollayacak

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suriye'de ılımlı muhalefete verecekleri silah desteğinin kapsamının büyüyeceğini söyledi. Muhalif gruplara

Alman dergisi Spiegel'e konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, "Karadan havaya füze temininin Suriye'deki güç dengesini değiştireceğini düşünüyoruz. Bu füzeler ılımlı muhalefete, rejimin kimyasal saldırılarda ve hava saldırılarında kullandığı helikopter ve uçaklarını devre dışı bırakma fırsatı verir. Karadan havaya füzeleri, Suriye'deki güç dengesini değiştirir, tıpkı daha önce Afganistan'da değiştirdiği gibi. Her halükârda bu konuda, silahın yanlış ellere geçmemesi için çok dikkatli olmak gerekir" ifadelerini kullandı.

"RUSLAR

ESAD

'I KURTARAMAYACAK"

Rusya'nın Suriye hükümetine verdiği desteğin uzun vadede Beşşar Esad'ı kurtaramayacağını savunan Suudi bakan, siyasi sürecin mümkün olması için Esad'ın görevden ayrılması gerektiğini söyleyerek, "Diğer seçenekte, savaş devam eder ve Esad kaybeder" dedi.

"İSTİKRARLI BİR SURİYE İSTİYORUZ"

Rusya ile ilişkileri genel olarak olumlu değerlendiren Cübeyr, "Suriye konusundaki anlaşmazlıklara bakmazsak Rusya'yla ilişkilerimiz çok iyi, ilişkileri daha da genişletmek istiyoruz. Rusya'nın yaklaşık 20 milyon vatandaşı Müslüman. Rusya gibi biz de aşırılığı ve terörü yenmek istiyoruz. Birlikte enerji piyasaların istikrarlı olmasına ilgi duyuyoruz. Suriye'yle ilgili anlaşmazlık, stratejik değil daha çok taktik doğaya sahip. Hep birlikte, tüm Suriyelilerin eşit haklara sahip olacağı tek ve istikrarlı Suriye'yi istiyoruz" diye konuştu.

Haberler.com

20 Şub 2016 - 16:50 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.