Suriyeli ailenin "sessiz" yaşam mücadelesi

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine yerleşen tümü işitme engelli 7 kişilik Suriyeli aile 'sessiz dünyalarında'

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Halep kentini 2 yıl önce terk etmek zorunda kalan işitme engelli Hasan Elbay (45) ile eşi Rana (35), çocukları Fatma (12), Muhammet (10), Sur (5), İsmail (4) ve Ahmet (2), yaşamlarını zor şartlarda sürdürüyor.
Birecik'te hayırseverlerin temin ettiği iki odalı eve yerleşen aile, burada yardımlarla hayata tutunmaya çalışıyor.
Anne Rana ile Sur'un guatr hastalığı nedeniyle zor günler geçiren Elbay ailesi, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
Baba Hasan Elbay, bir yakının yardımıyla yaşadıkları sıkıntıları anlattı.
Suriye'de iç savaştan kurtuldukları için mutluluk duyduklarını dile getiren Elbay, engelli olmaları nedeniyle Türkiye'ye gelirken çok zorlandıklarını ve dertlerini anlatacak kimse bulunmadığı için günlerce sınırda beklediklerini söyledi.
Kendisi gibi eşi ile 5 çocuğunun da doğuştan işitme ve konuşma engelli olduğunu ifade eden Elbay, "Suriye'de bir ayakkabı fabrikasında çalışıyordum. Durumumuz iyiydi. Ancak çatışmalar başlayınca kaçıp Türkiye'ye sığındık. Bir hayırsever, bize 2 odalı bir yer verdi. Çocuklarımla burada yaşıyoruz. Çevredekiler sağ olsun, zaman zaman yardım ediyorlar. Ben de sabah çıkıp çöplerde hurda ve katkı atık toplayarak para kazanıyorum" diye konuştu.
Eşi ve kızı Sur'un guatr hastalığı nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Elbay, "Günlük ortalama 15 lira kazanıyorum. Eşim ve bir çocuğum hasta. Birçok ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Bize yardım edilmesini istiyorum" dedi.
İşaret diliyle sıkıntılarını anlatan anne Rana da hasta olduğunu ve kendilerine uzanacak yardım elini beklediklerini ifade etti.

05 Mar 2016 - 22:56 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.