Ertekin; "Başkanlığa aday olmayacağım"

ŞUTSO Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasu Başkanı Sabri Ertekin bugün yaptığı açıklamada yapılacak olan ŞUTSO seçiminde aday olmayacağını açıkladı.

Ertekin; "Başkanlığa aday olmayacağım"
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası (

ŞUTSO

) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında kentin sorunlarına yönelik ve ekonomik anlamda Şanlıurfa’nın atağa geçmesi için neler yapılabilir konulu çözümler sunarak kamuoyunu bilgilendirdi.

Birçok soruna ve çözüme değinen ŞUTSO Başkanı Ertekin, yapılacak ŞUTSO seçimlerinde ise aday olmayacağını söyleyerek önemli açıklamalarda bulundu. Özel bir konakta gerçekleşen basın toplantısına Şanlıurfa’da görev yapan yerel gazete ve TV temsilcileri katıldı.

TOPRAĞIMIZDA MEYVE EKİLİR İSE 37.6 MİLYAR GELİR ELDE EDİLECEK

Bazı sunumların gösteriminin ardından konuşan ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin: “ Şanlıurfa istihdam noktasında büyük önem arz ederek Türkiye’de şuan 6. Sırada yer almaktadır. Şanlıurfa GAP’ın başkenti fakat yılda 4 Milyon 900 Bin dönüm arazi sulanmaktadır. Eğer ki, 12 Milyon dönüm arazinin 6 Milyon Dönümünde Meyve ve Sebzeye geçilirse; 30 milyar TL (5,000 TL x 6.000.000 dönüm) Kalan 6 Milyon Dönüm sulu alanın 3 Milyon Dönümünde Buğday + Mısır ekilir ise; 4,1 milyar TL (1,360 TL x 3.000.000 dönüm) 3 Milyon Dönümde Pamuk ekilir ise; 3.5 milyar TL (1,175 TL x 3.000.000 dönüm) Fıstık hariç, Geleneksel üretim + Meyve ve Sebzeden Toplamda 37.6 Milyar TL gelir elde edebiliriz” dedi.

43,9 MİLYAR TL GELİR ELDE ETMEK MÜMKÜN

GAP’ın Başkenti Şanlıurfa’nın tarımsal anlamda verimini düzgün kullanıldığı takdirde iyi sonuçlar alınabileceğinin altını çizen Başkan Ertekin: “ Bölgemiz sıcak iklimi ile Üzüm suyu üretimine çok yatkındır. Bu anlamda eğer ki, 3,000,000 dönümde ürettiğimiz meyvelerden üzümün yarısını üzüm suyu haline getirip pazarlayabilirsek 5,2 milyar TL elde edebiliriz. 3,000,000 dönümde ürettiğimiz pamuğun yarısını, tekstil sektöründe işleyip marka yapıp pazarlayabilirsek 38,7 milyar TL elde edebiliriz. Toplamda 43,9 milyar TL gelir elde edebiliriz” diyerek gerek yatırımcı gerek ise çiftçilere fikirlerini aktardı.

SULANMAYAN FISTIĞIN MİLLİ GELİRİ 417 MİLYON DOLAR

Türkiye’de fıstığının en çok Şanlıurfa’dan üretildiğini fakat susuz üretimde Şanlıurfa’da 880 000 dönüm fıstık üretildiğini belirten ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin: “ Şanlıurfa’da fıstıkta susuz üretimde bir yıl verim var, bir yıl verim yoktur. Bu anlamda Şanlıurfa Sulanmayan fıstığın Milli Gelire katkısı 417 milyon dolardır. Eğer fıstık alanlarımızda sulama yapılırsa 1. 611. 000 000 dolar fıstık gelirimiz olur. Buda bilinçli sulama sistemi le yapılabilir ve mümkündür” diyerek fıstıktaki gelirin önemini aktardı.

1 MİLYAR DOLARLIK KUZU İHRAÇ EDİLEBİLİR

GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da hayvancılığında büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Ertekin: “ Tarım arazilerimiz çok elverişlidir. Eğer ki, tarım arazilerinden geriye kalan alanların mera kullanılması halinde 4 milyon dönümü mera olarak kullanılabilir ve meralarımızı da sulayabilirsek kuzu yetiştirip tanesi 100 dolardan 1 milyar dolarlık kuzu ihraç edebiliriz” dedi.

TURİZMDE EKSİKLİK VAR!

Medeniyetler diyarı, Peygamberler şehri Şanlıurfa’da turizm noktasında bazı eksikliklerin olduğunu da belirten Başkan Ertekin: “ Şanlıurfa’da, 68 Konaklama Tesisi var ve 5 Bin 147 Yatak Kapasitesi mevcut. 2023 hedeflerine baktığımız takdirde gelecek turistleri misafir edebilmemiz için 67 Bin 034 Yatak gerekmektedir. Bu kapasite için ise 400 yatak kapasiteli 167 otele ihtiyaç vardır. Bunlar yapıldığı takdirde sadece Turizm’den 9,5 milyar TL gelir elde edebiliriz” diyerek çağrıda bulundu.

Basın toplantısı, öneri ve çözümlerin basın mensuplarına aktarılması ile devam etti.

01 Nis 2016 - 11:33 - Diğer

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.